Nieuwe instapdraaitafels Audio-Technica op CES 2019

Audio-Technica heeft naast een vers aanbod hoofdtelefoons ook een tweetal nieuwe draaitafels gepresenteerd. De houten platenspelers genaamd AT-LPWW40TN en AT-LPW30TK zijn instappers, maar leveren volgens het merk prestaties boven dat prijsniveau. Niet dat we van een fabrikant verwachten dat ze hun waar aan zullen prijzen als 'duurder dan het klinkt', maar toch.

Audio-Technica is een merk dat al sinds 1962 phonocartridges en draaitafels ontwerpt en produceert. De Japanse fabrikant voegt daar vroeg in 2019 twee nieuwe houten draaitafels met riemaandrijving aan toe, de AT-LPWW40TN en AT-LPW30TK, beide met Audio-Technica's signatuur en naar eigen zeggen audioprestaties tot ver boven het prijsniveau. Op het prijskaartje vinden we 349 euro voor de 40TN en 299 voor de 30TK. 

AT heeft gekozen voor het houten chassis van de draaitafels vanwege hun natuurlijke akoestische en antiresonantie-eigenschappen. Beide modellen maken gebruik van hout met een hoge dichtheid, waardoor de feedback van laagfrequente energieën tot een minimum wordt beperkt. Het vlaggenschip van de twee, de AT-LPW40WN, heeft een donkere walnoothouten afwerking op basis van hoge dichtheid, terwijl de AT-LP30WN een teakfineer heeft. Ongewenste trillingen worden volgens de fabrikant verder gereduceerd door een gegoten aluminium plaat met een rubberen mat.

De AT-LPWW40WN heeft een sensor-bewaakte motor die zorgt voor nauwkeurige rotatiesnelheden bij 33 1/3 en 45 toeren per minuut, terwijl de koolstofvezel toonarm stijfheid biedt voor meer controle tijdens het spelen. De AT-LPW30TK heeft een aluminium toonarm. Beide draaitafels hebben een hydraulisch gedempte tonearm liftregeling en een vergrendelbare steun. Elke draaitafel heeft een instelbaar contragewicht, terwijl het gebruik van een breed scala aan phonocartridges mogelijk is.

Daarnaast zijn beide modellen voorzien van een ingebouwde, schakelbare RIAA phonovoorversterker die door de phono-/lijnschakelaar wordt geactiveerd of omzeild. In de "Line"-positie kunnen de LPW40WN en LPW30TK rechtstreeks worden aangesloten op een paar actieve luidsprekers met interne versterking. De voorversterker maakt het gebruik van een versterker of een ontvanger met een lijningang of een speciale phonotrap mogelijk.

De Audio-Technica AT-LPW40WN is geprijsd op 349 euro, de AT-LPW30TK koop je straks voor 299 euro. Het was op de beurs nog niet bekend wanneer we de modellen op de markt mogen verwachten.

Kijk voor al het nieuws van CES 2019 op hifi.nl/ces

MERK

EDITORS' CHOICE