NIEUWSKlipsch

Nieuws van Klipsch op CES 2019


Rob Nijman | 08 januari 2019 | Fotografie Fabrikant | Klipsch

Het Amerikaanse Klipsch maakt uitgebreid gebruik van de spotlights van CES 2019 en heeft aardig wat introducties op de beursvloer in Las Vegas. We lichten er een aantal voor je uit. 

Nieuwe producten zijn onder andere een familie van kleine draadloze in-ear koptelefoons, hoogwaardige geluidsoplossingen die ingezet worden als een upgrade voor je tv-geluid - zoals soundbars en draadloze speakers met spraakbesturing - en een aantal wireless home cinema luidsprekers.

Klipsch T5 in-ear hoofdtelefoons

De Klipsch T5 familie van in-ear hoofdtelefoons zijn klein in grootte en gewicht, maar volgens de fabrikant toch krachtig in prestaties, technologie, materialen en comfort. Elk model is voorzien van de gepatenteerde ovale oordopjes van het merk voor comfort en afdichting voor geluidsisolatie en verbeterde bas.

Er zijn vier hoofdtelefoons in de line-up om een verscheidenheid aan levensstijlen en use cases aan te vullen, zoals de allereerste T5 True Wireless oordopjes van het bedrijf, professionele modellen en bedrade units. Prijzen in het thuisland variëren van 59 tot 199 dollar, in het voorjaar op de markt verwacht.

Klipsch Heritage Wireless

Ook de bekroonde lijn van Heritage Wireless-luidsprekers wordt uitgebreid. Het bedrijf kondigde onlangs de introductie van The Three aan, met Google Assistant gebouwd, en debuteert nu enkele nieuwe opties evenals kleinere, draagbare varianten met vergelijkbare technologie, hoogwaardige materialen en 'indrukwekkend geluid'. De prijzen variëren van 149 tot 499 dollar, de modellen zijn medio 2019 op de markt.

Klipsch soundbars

Vijf nieuwe Klipsch-soundbars maar liefst op CES 2019, een belangrijke upgrade naar stand-alone geluid om je platte televisiespeakers te compenseren. De nieuwe modellen zijn ontworpen met hoogwaardige materialen en hoorntechnologie, waardoor ze meer doen denken aan de premium referentiespeakers van het merk dan aan doorsnee soundbars.

De individuele units krijgen namen als 40G, 48W en 54A en hebben onder meer een ingebouwde Google Assistant, in een aantal gevallen ook compatibiliteit met Alexa en AirPlay 2, en DTS Virtual:X meeslepende surround sound. De Klipsch Bar 54A voegt een overhead dimensie van geluid toe met Dolby Atmos technologie en discrete hoogte drivers. De soundbars, in Amerika geprijsd tussen 300 en 1.600 dollar, zijn verkrijgbaar met en zonder subwoofer en zullen gedurende het jaar beschikbaar komen.

Draadloze speakers met WiSA-technologie

Tot slot heeft het luidsprekermerk een nieuwe stap gezet op het vlak van WiSA*, door de technologie te integreren in de nieuwe modellen hi-res draadloze speakers. De luidsprekers zijn bedoeld voor gebruikers die het gemak van een soundbar willen combineren met de prestaties van meerkanaals WiSA Ready tv's, gaming consoles en computers (verbonden via een USB-zender). Dankzij de voortschrijdende ontwikkeling is een complete 5.1 set nu beschikbaar voor ongeveer de helft van de kosten van de eerste generatie, al hebben we nog geen concrete adviesprijzen.

*WiSA is een draadloze techniek die op de 5-GHz frequentieband opereert. De wire- en lossless audiotransmissie belooft weergave zonder kwaliteitsverlies, en is in principe bedoeld als vervanger van de luidsprekerkabel; de transmissie stuurt een 24-bit digitaal signaal door. In de WiSA-woorden zelf: "We address the need for a common compliance platform that delivers high definition wireless digital audio to the home theater while ensuring interoperability between any WiSA-compliant consumer electronics device, such as speakers, DTVs, Blu-ray players, gaming consoles, set-top boxes, and mobile devices." 

Kijk op hifi.nl/ces voor het volledige nieuwsoverzicht

MERK

EDITORS' CHOICE