NIEUWSTannoy

Tannoy Life Buds: draadloze in-ears met Dual Concentric Sound techniek

De Britse luidsprekerbouwer Tannoy heeft zijn eerste hoofdtelefoon aangekondigd. De nieuwe in-ear hoofdtelefoon is volledig draadloos en heeft de naam Life Buds gekregen. De nieuwe Life Buds maken verbinding via bluetooth 5.0 en zijn voorzien van DSP om de Dual Concentric Sound met een enkele driver te kunnen bereiken. We hebben nog geen prijs- en leveringsinformatie maar de beschikbare informatie willen wij alvast delen met onze lezers.

Tannoy Life Buds: draadloze oordoppen met bluetooth-connectiviteit

De Britse luidsprekerbouwer Tannoy heeft besloten om de overvolle hoofdtelefoonmarkt te betreden. In de beschrijving van de nieuwe Tannoy Life Buds staat de de decennialange ervaring centraal in de ontwikkeling van luidsprekersystemen, waaruit naar eigen zeggen direct wordt geprofiteerd bij de bouw van deze nieuwe hoofdtelefoon. De focus ligt hier op zelfontwikkelde technologie van het bedrijf, de zogenaamde Dual Concentric Sound-technologie.

Echter, iedereen die denkt dat de nieuwe Tannoy Life Buds oordoppen zijn voorzien van meerdere drivers, heeft het mis. Tannoy stelt de Dual Concentric Sound Performance te willen bereiken door middel van een single point-bron, dat wil zeggen, de in-ear Life Buds hebben slechts één driver. De Dual Concentric Sound techniek is in het geval van de Life Buds een geavanceerde op DSP gebaseerde signaalverwerking.

De Life Buds hebben een bluetooth 5.0-module, die enerzijds garant staat voor een altijd veilige verbinding met het bronapparaat en ook voor een naar verhouding accubesparende signaaloverdracht. De Life Buds hebben een speeltijd van maximaal vier uur. Natuurlijk worden de nieuwe Tannoy Life Buds ook geleverd met een transportdoos die, net zoals bij andere fabrikanten, een geïntegreerde oplaadbare batterij heeft, zodat de hoofdtelefoon onderweg kan worden opgeladen. In totaal moet een speeltijd van 16 uur worden gegarandeerd. LED's op de compacte transportdoos geven de laadtoestand aan. de transportdoos kan met een usb-kabel worden opgeladen.

Tannoy’s Life Buds hebben knoppen en een ingebouwde microfoon, zodat ze als een hands-free apparaat kunnen worden gebruikt in combinatie met een smartphone en spraakassistenten zoals Apple Siri of Google-assistent.

Een zogenaamde multifunctionele aanraakbediening moet niet alleen zorgen voor inschakelen en koppelen, maar ook voor spelen, stoppen en overslaan, evenals voor het aannemen van telefoontjes voor een comfortabele handsfree bediening.

De nieuwe Tannoy Life Buds hebben een ergonomische vorm en zouden naar eigen zeggen perfect moeten zitten. De rubberen behuizing is bestand tegen transpiratie. Tannoy levert een verscheidenheid aan siliconen pasvormen mee, zodat de gebruiker het optimaal passende paar kan kiezen. Deze moeten volgens de fabrikant ook zorgen voor een zeer goede isolatie van omgevingsgeluid, zodat een hoog niveau van muziekplezier gegarandeerd is.

We weten nog niet wanneer en voor welke prijs de Life Buds van Tannoy in de winkel zullen liggen. Als wij meer informatie hebben, zullen wij dit nieuwsbericht bijwerken.

 

 

 

 

 


MERK

EDITORS' CHOICE