(Gesponsord artikel)Show-Visit bij Alpha High End Turnhout: ‘Musica con Passione’

Op 15 en 16 december organiseerde Alpha High End in Turnhout ‘The Italian Show’. Een event rond Italiaanse audiomerken waar ook premières te rapen vielen.

Italië is meer dan het land van pasta, vino, design en Ferrari. Italianen hebben een stevige reputatie opgebouwd inzake high end-audio. Merken zoals Sonus faber hebben al vele muzikale harten veroverd. Maar ook kleinere merken kunnen verrassend uit de hoek komen.

Geen blabla

“Het is altijd leuk om producten van een bepaald land in de kijker te zetten”, zegt Chris Steurs van Alpha High End. “We doen dat regelmatig. Zo hebben we ook al Britse en Duitse shows gehad. Niet alleen grote spelers maar ook kleinere merken komen aan bod. Zo’n show is een gelegenheid om nog eens samen te zijn met onze klanten en om nieuwe mensen te leren kennen. Iedereen is hier welkom. Geen blabla maar samen genieten van goeie muziek, een goed glas wijn en lekkere koffie van Barista Caffrèdi’, lacht Chris die Alpha High End in Brasschaat runt.” We spreken hem niet tegen. 

Audio Analogue

De muziek kwam van Audio Analogue. Giuseppe Blanda, co-founder en sales manager van Audio Analogue was voor de gelegenheid vanuit Toscanië naar Turnhout afgezakt. “Audio Analogue werd in 1995 als familiebedrijf opgericht”, vertelt de sympathieke Italiaan. “Al onze producten worden in Italië ontworpen en gefabriceerd. We gebruiken uitsluitend hoogwaardige componenten, geen goedkope Chinese onderdelen. Maar, voor een klein familiebedrijfje als het onze met slechts 8 medewerkers, is het omwille van de hoge productiekosten lastig om de prijzen laag te houden. Daarom hebben we onze producten op een hoger niveau getild en zijn we de weg van high end ingeslagen.”

Bellini en Donizetti

Bellini en Donizetti zijn niet alleen de namen van een Italiaanse cocktail en een Italiaanse componist, het zijn ook de troetelkinderen van Giuseppe Blanda. De Bellini Anniversary pre-amp en de Donizetti Anniversary power amp zijn de topproducten uit de Anniversary-line.  Ze borduren voort op de Maestro en de Puccini Anniversary integrated amps waarmee Audio Analogue de eerste stappen zette in de wereld van high end audio. Hun namen refereren naar de producten waarmee het voor het Italiaanse merk allemaal begon. Giuseppe Blanda, een man die zijn hart verpand heeft aan muziek en elektronica, verklapte ons dat het uitkijken is naar de gloednieuwe DAC die we eind februari 2019 mogen verwachten.

Sonus faber

Sonus faber pakte uit met de première van de Electa Amator 3. De Amator 3 is de inmiddels derde versie van de Electa Amator uit 1987. Een tweeweg monitor speaker die gelanceerd werd naar aanleiding van de vijfendertigste verjaardag van het merk. Met zijn behuizing in massief walnotenhout en meegeleverde stands in aluminium en marmer, is de Amator 3 de som van de ervaring en het vakmanschap van Sonus Faber. Net zoals de Sonetto-lijn die voor het eerst werd voorgesteld in München. De Sonetto-lijn bestaat uit 8 modellen, van boekenplankluidsprekers, vloerstaanders tot on-wall speakers. We vergeten natuurlijk ook de Olympica niet en de luxueuze Hommage Tradition-lijn met de Guarneri, de Serafino en de Amati.      

Rega Planar 8

Met de Planar 8 draaitafel zorgde ook Rega voor een première. Weliswaar van Britse huize, maar met even veel passie gemaakt als het Italiaanse gezelschap waarin hij meedraaide. De Audio Analog AA phono pre-amp zorgde voor de Brits-Italiaanse link.

Musica con passione

De passie voor muziek, dat is waar het om gaat. Niet alleen bij Italianen, maar ook bij ons. We hebben passie gehoord en geproefd in Turnhout. Peter en Guy, het team van Alpha Turnhout, runnen de winkel in de Sint Antoniusstraat al bijna anderhalf jaar. Een zaak waar iedereen, ongeacht het budget, terecht kan voor professioneel advies en apparatuur van basics tot high end. We kijken alvast uit naar de volgende show.  

Alpha High End & Villa Magna

Het pand van Alpha High End in Turnhout paalt aan dat van Villa Magna. Daar huist interieurarchitecte en designspecialiste Elly Mollen. De panden lopen achter de gevels door elkaar. Als je bij Alpha rondkijkt, kom je vanzelf ook in de showroom van Villa Magna terecht, en omgekeerd. Alpha High End en Villa Magna zijn de eersten die zich in België wagen aan de koppeling van wooninrichting met audiovisuele apparatuur. Klanten van Villa Magna die voor de inrichting van hun interieur komen, kunnen bij Alpha een audiovisueel systeem kiezen dat Elly Mollen naadloos integreert. Klanten van Alpha High End die bij voorbeeld een hekel hebben aan in het oog springende speakers en bekabeling kunnen daar door Elly een mouw aan laten passen. Een interessante ontwikkeling waar iedereen beter en blij van wordt.

Alpha High End Turnhout | Website 


EDITORS' CHOICE