NIEUWSParasound

Parasound Zphono XRM: instelbare phono-versterker

Het Amerikaanse audiobedrijf Parasound heeft de Zphono XRM gelanceerd. De Zphono XRM is een instelbare phono-versterker die voorzien is van een ingang voor mm-elementen en een ingang voor mc-elementen. Omdat hij ook beschikt over een XLR-uitgang zou een lange afstand naar de versterker die de luidsprekers aanstuurt geen probleem zijn. Naar verwachting zal de Zphono XRM tegen het einde van deze maand in de winkel liggen. 

Parasound Zphono XRM: phono-versterker met XLR-uitgang

De nieuwe Zphono XRM van het in de VS gevestigde Parasound is tussen instapper Zphono en phono-versterker JC3 Jr. gepositioneerd. De Zphono heeft dezelfde afmetingen, maar is niet instelbaar en heeft geen XLR-uitgang. De JC3 Jr. heeft een grote kast, is verregaand instelbaar en is voorzien van een XLR-uitgang.

De nieuwe Zphono XRM heeft dus eigenschappen van zowel de Zphono als de JC3 Jr., maar de JC3 Jr. heeft niet de mogelijkheid om twee elementen tegelijkertijd aan te sluiten. Dat hebben de Zphono en de Zphono XRM wel en de Zphono XRM heeft de keuzeknop voor gebruik van de mm-ingang dan wel de mc-ingang op de voorkant. De gebruiker kan dus twee elementen tegelijk aansluiten en eenvoudig wisselen.

De Zphono heeft voorts een mono/stereo-schakelaar en een schakelbaar rumblefilter. De mc-ingang heeft een regelbare impedantie. De versterkingsfactor kan voor zowel de mc-ingang als de mm-ingang worden gekozen en de gebruiker kan kiezen tussen twee standen. Iedere ingang heeft zijn eigen achterliggende circuit. Op de voorkant is een mono-schakelaar geplaatst zodat het apparaat eventueel mono kan spelen. Bij het afspelen van een monoplaat of een oude stereoplaat kan de mono-stand de ruis drukken en de klank verbeteren.

Het frequentiebereik van de Zphono XRM loopt van 20 Hz tot 20 kHz binnen een marge van +/- 0,2 dB. De totale harmonische vervorming is 0,02% bij 1 kHz. De signaal/ruis-verhouding ligt tussen 80 dB en 94 dB, afhankelijk van de gekozen ingang, meetmethodiek, versterkingsfactor. De kanaalscheiding is groter dan 80 dB bij 1 kHz.

Parasound Zphono XRM: prijs en leveringsinformatie

Naar verwachting zal de Zphono XRM van Parasound eind december 2018 in de winkel liggen. We weten nog niet wanneer en tegen welke prijs de Zphono XRM naar Nederland zal komen. In de VS zal de Zphono XRM net geen 600 dollar kosten. Een belangstellende moet rekening houden met wisselkoersschommelingen, transportkosten, invoerheffingen en het lokale BTW-tarief.

EDITORS' CHOICE