NIEUWSParasound

Parasound JC3 Jr.: phono-versterker met XLR-uitgang

Het Amerikaanse Parasound heeft een nieuwe phono-versterker aangekondigd genaamd JC3 Junior. De kreet “Junior” slaat op het feit dat de JC3 Jr. de goedkoopste phono-versterker van Parasound is. Goedkoop is natuurlijk een relatief begrip want op internet gonst een prijs circa 2.200 Britse ponden. In elk geval is het apparaat geschikt voor zowel mc- als mm-elementen, tevens verregaand instelbaar en voorzien van een XLR-uitgang.

Parasound JC3 Jr.: instelbare phono-versterker

De nieuwe phono-versterker van het in San Francisco gevestigde Parasound is ontworpen door John Curl. John Curl heeft volgens Parasound meer dan dertig jaar ervaring en heeft ook phono-versterkers ontworpen voor Vendetta Research, Constellation Audio, Audible Illusions en was ook verantwoordelijk voor het ontwerp van Parasound’s JC 3+, ook een phono-versterker. Feitelijk is de JC3 Jr. een afgeleide en wat goedkopere versie van de JC 3+.

De oplettende lezer zal gezien hebben dat de initialen van John Curl in de type-aanduiding van Parasound’s phono-versterkers zijn verwerkt. John Curl is overigens niet de enige betrokken ontwerper. Carl Thompson heeft de printplaten ontworpen.

De JC3 Jr. heeft een cinch-uitgang en ook een XLR-uitgang. Ook is voorzien in een 12V-triggeringang zodat het apparaat desgewenst aan of uit kan schakelen samen met andere apparaten. Op de voorkant is een mono-schakelaar geplaatst zodat het apparaat eventueel mono kan spelen. Bij het afspelen van een monoplaat of een oude stereoplaat kan de mono-stand de ruis drukken en de klank verbeteren. De XLR-chassisdelen zijn van Neutrik, de cinch-aansluitingen zijn verguld. De gebruikte weerstanden zijn van Vishay-Dale.

Instellingsknoppen bevinden zich aan de achterkant van het apparaat. Zowel mm- als mc-elementen kunnen worden aangesloten. Bij aansluiting van een mc-element kan worden gekozen voor een impedantie tussen 50 en 550 Ohm. Ook de gain setting is instelbaar: 40 dB, 50 dB of 60 dB voor cinch en 46 dB, 56 dB of 66 dB voor XLR.

De specificaties zijn zo op het eerste gezicht uitstekend te noemen. De ruisvloer ligt op -94 dB en de harmonische vervorming is volgens Parasound lager dan 0,02%. De RIAA-curve is accuraat binnen een marge van 0,2 dB.

Parasound JC3 Jr.: prijs en leveringsinformatie

Vanaf komende maand oktober zal de JC3 Jr. leverbaar zijn in Groot-Brittannië voor een prijs van net geen 2.220 Britse ponden. De koper kan kiezen uit een zwarte of zilverkleurige uitvoering. Prijzen voor de rest van Europa zijn nog niet bekend.


EDITORS' CHOICE