NIEUWSDirac

Dirac komt met software voor Multi-Subwoofer Bass Management

Het Zweedse Dirac Research, maker van Dirac Live room correction software, heeft een nieuwe module aan zijn software toegevoegd. De nieuwe Dirac Live Bass Management Module verbetert de weergave van lage tonen en is met name bedoeld voor een omgeving waarin meerdere subwoofers worden gebruikt. De nieuwe software zal aan het publiek worden gedemonstreerd op de CES van 2019.

Dirac Live Bass Management software

Volgens Niklas Thorin, General Manager van Dirac’s Hig Performance Audio afdeling is de Bass Management Module de bevestiging van het marktleiderschap van Dirac. “Zeven jaar geleden hebben wij Dirac Live geïntroduceerd en sindsdien heft de software zich ontwikkeld tot een standaard waar andere fabrikanten ook naar kijken. De nieuwe Bass Management Module bouwt voort op en is een uitbreiding van onze succesvolle software.”

Nog niet bekend met Dirac Live? Lees dan ons achtergrond artikel over Dirac.

Dirac’s Bass Management Module gebruikt min of meer dezelfde modellen en algoritmen en zou makkelijk in gebruik moeten zijn. De aangesloten subwoofer(s) wordt sneller ingemeten en resultaten worden grafisch weergegeven. Niet alleen installateurs maar ook consumenten zouden er mee moeten kunnen werken. Door het gebruik van de Bass Management Module is de plaatsing van de subwoofer(s) minder kritisch.

Op de CES van 2019 zal de nieuwe software aan het publiek worden gedemonstreerd. Naar verwachting zal de software in het tweede kwartaal van 2019 beschikbaar komen voor eindgebruikers.


EDITORS' CHOICE