NIEUWSAesthetix

Aesthetix Mimas: de eerste geïntegreerde versterker van het merk

Het in de Amerikaanse staat Californië gevestigde Aesthetix heeft zijn eerste geïntegreerde versterker uitgebracht. Het nieuwe apparaat heeft de naam Mimas gekregen en heeft buizen in de voortrap. De Mimas kan 150 Watt per kanaal aan acht Ohm leveren. Optioneel kan een module met een DA-converter of draaitafelingang worden geleverd. 

Aesthetix Mimas: geïntegreerde versterker met buizen en FET’s

Het in de VS gevestigde audiobedrijf Aesthetix heeft zijn eerste geïntegreerde versterker uitgebracht, naar eigen zeggen op verzoek van vele klanten. De ontwikkeling van de nieuwe Mimas heeft vier jaar in beslag genomen. Aan vermogen geen gebrek met 150 Watt per kanaal aan acht Ohm en 280 Watt aan vier Ohm.

De Mimas is een hybride ontwerp. Het voorversterkergedeelte heeft één buis van het type 6DJ8 (6922) per kanaal die in een volledig differentiële, gebalanceerde configuratie is geschakeld. Feitelijk is de voorversterkertrap afgekeken van de Calypso. Buizen worden meer dan 100 uur lang getest en ingebrand. De Mimas beschikt ook over dezelfde volumeregeling die in de Calypso is te vinden. De volumeregeling bestaat uit 88 stappen van 1 dB en is gemaakt van individuele geschakelde 1% metaalfilmweerstanden.

De eindtrappen van de Mimas zijn afgekeken van de Atlas, een eindversterker van Aesthetix. De eindtrap van de Mimas is een volledig discrete (geen geïntegreerde circuits), volledig differentieel, heeft nul-feedback, is DC-gekoppeld en is een gebalanceerd bruguitgangsontwerp, werkend in Klasse AB. Eindversterking komt voor rekenijg van FET’s die zorgvuldig zijn gematched. Er zijn ook zeven volledig gereguleerde voedingen, waarbij de 800VA-voedingstransformator door Aesthetix volledig intern wordt ontworpen en geproduceerd.

Aesthetix Mimas: aansluitingen

De gebruiker heeft vijf analoge ingangen op lijnniveau, die elk kunnen worden gebruikt als single-ended of gebalanceerd. Standaard is geen draaitafelingang aanwezig maar die kan optioneel worden ingebouwd. Het gaat dan om een volledig discrete, op FET gebaseerde, MM / MC phono-ingang met een variabele gainoptie. Ook kan een module met een DA-converter met twee coaxiale en twee optische S/PDIF-ingangen plus een USB-ingang die geschikt is voor 24-bits / 384 kHz PCM-, DSD- en DSD2-werking worden ingebouwd. Elke analoge ingang kan worden gedefinieerd als een homecinema bypassingang, waardoor integratie in een complexer homecinema-systeem mogelijk wordt.

Bovendien kan de volledig gebalanceerde, actief gebufferde voorversterkeruitgang van de Mimas worden gebruikt om een subwoofer of een afzonderlijke eindversterker aan te sturen.

De Mimas wordt geleverd met een standaard hoofdtelefoonuitgang van 1 / 3W in 32 Ohm, die optioneel kan worden geüpgraded naar een volledig discrete 1 Watt in 32 Ohm versterker, met Mogami-hoofdtelefoonbedrading.

Aesthetix Mimas: prijs en leveringsinformatie

De koper kan kiezen uit een zwarte of zilverkleurige uitvoering. We weten nog niet vanaf wanneer en voor welke prijs de Aesthetix Mimas in Nederland geleverd zal worden. Op een Engelstalige website zagen wij een prijs van 8.725 Britse ponden. De modules voor de draaitafelingang of de DA-converter kosten ieder 1.500 Britse ponden.


EDITORS' CHOICE