NIEUWSMagico

Luidsprekerbouwer Magico vult M-productlijn aan met M2

De in de Verenigde Staten gevestigde luidsprekerbouwer Magico heeft de vloerstaande M2 onthuld. De M2 is een drieweg systeem voorzien van vier drivers en hij vult de M-productlijn aan de onderkant aan. Ook de M2 heeft een kast en drivers die deels zijn gemaakt van koolstofvezel, net als de M3 en de M6. De levering van de M2 start in het eerste kwartaal van 2019.

Magico M2: familie van de M3 en de M6

Bij de ontwikkeling van de M2, heeft de Amerikaanse luidsprekerfabrikant Magico techniek overgenomen van de M3 en de M6, de eerdere leden van de M-productlijn. Het gebruik van koolstofvezel voor de bouw van een luidsprekerkast wordt steeds normaler.

Magico's materiaalwetenschappelijk onderzoek naar de eigenschappen en toepassingen van koolstof heeft geresulteerd in de nieuwe monocoque behuizing van de M2. Vergelijkbaar met de constructietechniek die is geïntroduceerd in de M6, wordt deze gevormd door meerdere lagen koolstofvezel toe te voegen tot een dikte van 3/8 inch. Vergelijkbaar met de externe schil van een F-35 straaljager, verhoogt deze behuizingconstructie in vergelijking met bewerkte of geëxtrudeerde aluminium onderdelen de structurele sterkte / gewichtsverhouding met een factor 60, terwijl het totale gewicht met 50 procent wordt verlaagd. Bijkomend voordeel is dat de buitenafmetingen met 30 procent zijn verlaagd zonder afbreuk te doen aan het interne volume.

Magico M2: drieweg systeem met vier drivers

De M2 heeft een diamant gecoate beryllium dome-tweeter van het type MBD5D met een diameter van 28 millimeter. De diamond-coating op de beryllium-dome verhoogt de stijfheid zonder het extra gewicht van een pure diamond-dome toe te voegen. Dit tweeterontwerp zorgt voor een extra lange slag en is voorzien van een aangepaste neodymium magneet.

Magico heeft grafeen gebruikt in het ontwerp van de luidsprekerconussen. Grafeen heeft veel goede eigenschappen en is mits juist toegepast honderd keer sterker dan het sterkste staal. De nieuw ontworpen en in de M2 geplaatste zes-inch midrange driver van het type MAG60004RTC en de twee zeven inch bas drivers van het type MAG70008RT hebben conussen die zijn vervaardigd met behulp van Multi-Wall carbon XG Nanographene met een nieuw ultrastijf zelf ontwikkeld koolstofweefsel dat 20 procent lichter en 300 procent stijver is dan het conusmateriaal in oudere luidsprekers van Magico.

De midrange-driver heeft een onderhangend neodymium-gebaseerd magneetsysteem dat twee extra grote magneten gebruikt die een gestabiliseerd magnetisch veld bieden voor de zuivere titanium-spreekspoel. Een speciaal gebouwde sub-enclosure gevormd door een gepatenteerd polymeer huisvest de midrange driver. De twee woofers in de M2 zijn verticaal uitgelijnd.

De kast heeft verschillende verstevigingbalken aan de binnenkant. Alle vier de drivers in de M2 zijn akoestisch geïntegreerd met de exclusieve Elliptical Symmetry Crossover-topologie van Magico die componenten van Mundorf uit Duitsland bevat. Eventueel kan de koper een standaard van het type MPOD 3-Pt  kopen om de M2 op te zetten. Deze standaard draagt bij aan de algehele geluidsprestatie door ontkoppeling van de vloer en door mechanische energie om te zetten in warmte.

Magico M2: technische specificaties

De impedantie van de M2 is vier Ohm. De gevoeligheid is 88 dB. Het frequentiebereik loopt van 26 Hz tot 50 kHz. Magico adviseert een versterker die ten minste 50 Watt kan leveren. De afmetingen zijn 45 x 44 x 112,5 centimeter. Dat is inclusief de MPod-standaard. Het gewicht is 75 kilogram, ook inclusief de standaard.

Magico M2: prijs en leveringsinformatie

De Magico M2 zal in het eerste kwartaal van 2019 op de markt komen. De prijs voor Nederland is nog niet bekend gemaakt, maar in de VS is de prijs bepaald op 56.000 dollar per paar. De optionele M2 MPOD 3-Pt Stand kost 7.600 dollar per paar. Een belangstellende moet rekening houden met wisselkoersschommelingen, transportkosten, importheffingen en het lokale BTW-tarief.

MERK

EDITORS' CHOICE