NIEUWSGold Note

Gold Note PA-1175 MKII: nieuwe eindversterker uit Italië

Het in Italië gevestigde audiobedrijf Gold Note heeft zijn eerste eindversterker herzien. De oorspronkelijke PA-1175 is opnieuw uitgebracht als PA-1175 MKII. Aan het uiterlijk is niets veranderd. De wijzigingen zitten vooral onder de kap. Het vermogen van de MKII-versie is wat hoger dan van de oorspronkelijke versie.

Gold Note PA-1175 MKII: eindversterker met regelbare dempingfactor

Het Italiaanse audiobedrijf Gold Note heeft de PA-1175 MKII uitgebracht,een herziene versie van de PA-1175, de eerste eindversterker van het bedrijf. “Onze nieuwste creatie bevat opnieuw alle innovaties die onze ontwerpen altijd hebben onderscheiden:De  PA-1175 MkII combineert de nieuwste innovaties met de kennis van meer dan twintig jaar in het ontwerpen van elektronica om een nog krachtigere, gedetailleerde en soepele eindversterker te creëren,” aldus Gold Note. We weten nog niet hoe de PA-1175 MKII klinkt. Wie meer wil weten over de oorspronkelijke PA-1175 kan onze recensie over de PA-1175 lezen.

De toename van het vermogen, de nieuwe bedrading en de vervanging van een aantal belangrijke componenten hebben deze versterker in staat gesteld elk type luidspreker met maximale muzikaliteit te drijven en van de nieuwe PA-1175 MkII de beste versterker te maken die ooit door Gold Note is gemaakt.

De PA-1175 MKII is een tweekanaals eindversterker met vier gekoppelde transistorsparen per kanaal met een door Gold Note zelf ontwikkelde constante Bias-stroomgenerator die hoge stromen en hoge stroomsnelheden mogelijk maakt met ultralage vervorming. De versterker is voorzien van BTL-technologie (Bridge-Tied-Load), zodat het apparaat eenvoudig kan worden gebrugd om te werken als een monoversterker. Het toch al grote vermogen van 200 Watt per kanaal loopt dan op tot 520 Watt als monoblok. Dat was 175 Watt per kanaal in de eerste versie en gebrugd als monoblok kon de eerste versie 350 Watt leveren. Al deze cijfers gelden bij een belasting van acht Ohm.

De flexibiliteit van de eindversterker kan grotendeels worden toegeschreven aan de royale voeding waarvan een ringkerntransformator van 640 VA het hart vormt. Dankzij het ruime uitgangsvermogen is de eindversterker volgens Gold Note ruim inzetbaar, ook voor de aansturing van ongevoelige c.q. moeilijke luidsprekers.

Een kleine 6 VA-transformator voedt alle besturingsfuncties buiten het signaalpad om de beste prestaties te behouden, ook voor het geval dat de 1000 VA-piekstroombehoefte zou worden overschrijden.

De PA-1175 MKII heeft ook een schakelaar op het front, net als de eerste versie, om de dempingfactor te kunnen selecteren. De gebruiker kan kiezen tussen een dempingfactor van 25 of 250. Bij een dempingfactor van 250 garandeert dit de grootste controle die nodig is voor grote en moeilijke luidsprekers. De PA-1175 MKII werkt volgens Gold Note bij een dempingfactor van 25 als een buizenversterker met een laag vermogen, ideaal voor het aansturen van zeer gevoelige of mini-monitorluidsprekers die niet goed zouden werken met grote versterkers.

Elektronische componenten van het hoogste niveau in combinatie met een echt gebalanceerd ontwerp met cinch- en XLR-uitgangen completeren het ontwerp van de PA-1175 MKII.

PA-1175 MKII is gebouwd rond een massief stalen chassis en dikke aluminium panelen om RFI- en EMI-storingen buiten te houden. Het uiterlijk is afgeleid van de Gold Note 1000-productlijn. De aluminium kast is gemaakt van geborsteld aluminium en is verkrijgbaar in zwart, zilver of goud.

Gold Note PA-1175 MKII: technische specificaties

 • Eindversterker met optische BIAS
 • Uitgangsvermogen stereo: 200 Watt per kanaal aan 8 Ohm
 • Uitgangsvermogen gebrugd (BTL): 520 Watt aan 8 Ohm
 • Frequentiebereik: 1 Hz - 100 kHz op +/- 1 dB
 • Totale harmonische vervorming: kleiner dan 0,01 procent in een bereik van  20 Hz - 20 kHz
 • Ruisvloer: -110 dB
 • Dempingfactor: selecteerbaar 250 of 25
 • Stijgsnelheid: 20 Volt / μs
 • Gevoeligheid cinch-ingang: 1 Volt
 • Gevoeligheid XLR-ingang: 4 Volt
 • Afmetingen (BxHxD): 430 x 135 x 370 millimeter
 • Gewicht: 22 kilogram

 

Gold Note PA-1175 MKII: prijs en leveringsinformatie

Vanaf begin december 2018 is PA-1175 MKII wereldwijd verkrijgbaar bij Gold Note-dealers tegen een adviesprijs van 5.500 euro.

MERK

EDITORS' CHOICE