Leema lanceert Elements Streamer en Stream IV op Bristol Show

Het Britse audiobedrijf Leema Acoustics heeft twee nieuwe streaming-producten gelanceerd die komend weekend op de Bristol Show aan het publiek zullen worden getoond. De compacte Elements Streamer is een pure streamer en de nieuwe StreamIV is een streamer met een cd-loopwerk aan boord.

Leema Acoustics Elements Streamer

Het in 1998 opgerichte en in Groot-Brittannië in Wales gevestigde Leema Acoustics bouwt versterkers, bronnen en luidsprekers. De nieuwe Elements Streamer is onderdeel van de Elements-productlijn en zou naar verluidt bijna 1.100 Britse ponden moeten gaan kosten. De prijs in euro’s is nog niet bekend gemaakt.

De Elements Streamer is gebaseerd op de streamingmodule die is geplaatst in de Quasar, een geïntegreerde versterker met streaming-functies waar wij ook een review over hebben gepubliceerd. De Elements Streamer biedt ondersteuning van diensten zoals Tidal, Deezer, Qobuz en vTuner radio. Muziek kan ook via DLNA, Spotify Connect, Dropbox, Microsoft OneDrive of de usb-ingang worden afgespeeld.

Verdere gegevens moeten nog bekend worden gemaakt.

Leema Acoustics Stream IV

De nieuwe Stream IV is bedoeld als gezelschap van de Pulse IV, een geïntegreerde versterker. De Pulse IV heeft immers wel een DA-converter aan boord en kan verbinding maken via bluetooth, maar heeft verder geen streaming-functies. Daar kan de nieuwe StreamIV nu voor gaan zorgen. Leema heeft het wiel niet opnieuw uitgevonden en heeft veel van de hardware en functies overgenomen uit de Elements Streamer. Wie graag cd’s draait, wordt op zijn wenken bediend want de StreamIV heeft ook een cd-loopwerk aan boord.

Verkoopprijs en andere gegevens moeten nog bekend worden gemaakt.


EDITORS' CHOICE