Acoustic Energy AE120: vlaggenschip van 100-serie

De Britse luidsprekerbouwer Acoustic Energy heeft de AE120 uitgebracht. De AE120 is een drieweg vloerstaander en is het vlaggenschip van de 100-productlijn. De luidspreker biedt volgens Acoustic Energy een groot geluid vanuit een slanke behuizing. De koper kan kiezen uit een satijnzwarte of walnoothouten uitvoering.

Acoustic Energy AE120: drieweg vloerstaander

Het in 1987 opgerichte Britse Acoustic Energy bouwt uitsluitend luidsprekers. Het bedrijf is ooit begonnen met de bouw van luidsprekers voor professionele doeleinden, maar ging na verloop van tijd ook aan consumenten leveren. De nieuwe driewegs vloerstaander AE120 is het nieuwe topmodel in de 100-productlijn. De slanke behuizing is gemaakt om op te gaan in een breed scala aan woonomgevingen.

De AE120 is voorzien van vier drivers. De twee woofers hebben een diameter van 110 millimeter en een conus van papier. Voor de middentonen wordt dezelfde driver gebruikt, maar deze bevindt zich wel in een afgesloten compartiment in de kast. De soft-dome tweeter heeft een diameter van 25 millimeter. Het frequentiebereik loopt van 40 Hz tot 35 kHz. De gevoeligheid is 90 dB en de impedantie is zes Ohm.



De behuizing van de inerte kast is gebouwd van 18 millimeter dik MDF en is net als zijn kleinere broer AE109 voorzien van extra massa om kasttrillingen te dempen. Het interne verstevigingsysteem is zorgvuldig afgesteld om kastresonanties en middentonenkleuring te verminderen, aldus Acoustic Energy. De afmetingen zijn 900 x 200 x 300 millimeter (H x B x D), inclusief plint. De AE120 weegt 17,5 kilogram.

Acoustic Energy AE120: prijs en leveringsinformatie

De AE120 is verkrijgbaar in satijnzwarte uitvoering of in een uitvoering die voorzien is van folie met walnoothouten kleur en motief. Voor een bedrag van 1.200 euro per paar wisselen ze van eigenaar.

MERK

EDITORS' CHOICE