NIEUWSPioneer

Pioneer SE-MS9BN: nieuwe draadloze noise-cancelling hoofdtelefoon

Het Japanse Pioneer heeft een nieuwe draadloze noise-cancelling hoofdtelefoon uitgebracht genaamd SE-MS9BN, ook wel Pioneer S9 genoemd. De hoofdtelefoon is volgens Pioneer ontworpen voor een goede weergave van hi-res audio en is voorzien van actieve ruisonderdrukking. Ondersteuning voor Google Assistent is ook ingebouwd. 

Pioneer SE-MS9BN: lid van de Scene Style productlijn

De SE-MS9BN is het eerste lid van de nieuwe Scene Style productlijn van het Japanse Pioneer. Het gaat om luxueuze hoofdtelefoons, volgens de beschrijving van Pioneer Corporation over de Pioneer Scene Style-serie. Doel van de ontwikkelaars was om de leden van de nieuwe Pioneer Scene Style serie hoofdtelefoons te bouwen voor veeleisende muziekliefhebbers. De hoofdtelefoons zouden niet alleen goed moeten klinken, maar ook goed moeten zitten. Het eerste resultaat is de nieuwe Pioneer S9 die draadloos kan worden gebruikt, geschikt is voor hi-res audio, voorzien is van actieve ruisonderdrukking en daarnaast ook spraakbesturing van Google Assistant ondersteunt.

Pioneer SE-MS9BN: bluetooth en noise cancelling

Bewegingsvrijheid is een belangrijk voordeel bij het gebruik van een hoofdtelefoon, zeker op reis of buitenshuis. Om deze reden ondersteunt de nieuwe Pioneer S9 bluetooth, waarbij een bluetooth-module van Qualcomm wordt gebruikt, die niet alleen aptX maar ook aptX HD ondersteunt. Dit zorgt ervoor dat het signaal niet alleen wordt verzonden met SBC, AAC en aptX, maar ook in hi-res met een 24-bit/48 kHz-signaal, zoals aptX HD ondersteunt. Voor eenvoudige aansluiting op bronapparaten is de nieuwe Pioneer S9 uitgerust met NFC.

De hoofdtelefoon kan tegelijkertijd met twee smartphones/tablets contact maken. Zo kan het afspelen van muziek bijvoorbeeld via een bronapparaat worden gedaan en kan een inkomende oproep via een smartphone worden ontvangen. Dat kan handig zijn als de gebruiker bijvoorbeeld twee telefoons gebruikt, één voor zakelijke communicatie en één voor privé-communicatie. Geen behoefte aan draadloos luisteren of geconfronteerd met een lege accu? Geen probleem, want Pioneer levert ook een hoofdtelefoonkabel mee.

Voor de handsfree-functie heeft de Pioneer S9 natuurlijk een ingebouwde microfoon, evenals knoppen die eenvoudige bediening tijdens het afspelen, het beantwoorden van telefoontjes en het regelen van het volume mogelijk maken. De stembesturing kan ook worden geactiveerd in combinatie met smartphones met Google Android en daarmee Google Assistant. Overigens zou de nieuwe Pioneer S9 een bijzonder hoge spraakkwaliteit moeten bereiken door middel van een geïntegreerde echo en ruisonderdrukking.

Om zich volledig op de muziek te kunnen concentreren zonder te worden gestoord door luide omgevingen, heeft de nieuwe Pioneer S9 actieve ruisonderdrukking. De gebruiker kan een zogenaamde ambient awareness-modus inschakelen, om niet volledig geïsoleerd te zijn van de omgeving. Het omgevingsgeluid wordt dan aanzienlijk verminderd, maar niet volledig geëlimineerd en dat kan van belang zijn om verkeersgeluid te horen of omroepberichten op een treinstation of luchthaven te kunnen horen. De gebruiker kan de hoofdtelefoon instellen met een app voor iOS of Android.

Voor een optimaal geluid is de nieuwe Pioneer S9 voorzien van drivers met een mebraan van 40 millimeter met krachtige, met koper beklede aluminium spoelen, ook wel bekend als CCAW-spoelen. Dit garandeert dat de nieuwe S9 een bijzonder indrukwekkende geluidskwaliteit bereikt, beginnend met extra diepe bassen, een gedetailleerde hoogweergave en een gebalanceerde dynamiek, aldus Pioneer.

De SE-MS9BN heeft een frequentiebereik van 5 Hz tot 22 kHz via bluetooth. Verbonden met een kabel loopt het frequentiebereik door tot 40 kHz.

Met een opgeladen accu is de opgegeven speeltijd circa 27 uur, maar dat is zonder noise-cancelling. Opladen van de accu kost circa vier uur.

Pioneer SE-MS9BN: prijs en leveringsinformatie

De klant kan kiezen tussen twee ontwerpvarianten, namelijk een volledig zwarte versie of een bruine variant in combinatie met metalen oorschelpen. De adviesprijs is 199 euro.


EDITORS' CHOICE