Wilson Benesch lanceert Precision-productlijn van luidsprekers

De in de Britse plaats Sheffield gevestigde luidsprekerfabrikant Wilson Benesch heeft de nieuwe productlijn genaamd Precision gelanceerd. In samenwerking met de Duitse importeur is de P3.0, één van de drie leden van de nieuwe productlijn van Wilson Benesch, voor het eerst afgelopen zaterdag 3 november 2018 aan het publiek getoond op een hifibeurs in Berlijn. De levering zal waarschijnlijk starten in het eerste kwartaal van 2019, in Nederland via Audio Ingang.

Wilson Benesch Precision: drie familieleden

De Precision-productlijn van het Britse Wilson Benesch vormt een nieuwe maatstaf binnen het instapsegment van het portfolio van het bedrijf. Techniek van duurdere modellen zou nu voor een lagere prijs toegankelijk zijn gemaakt.

Dankzij de investering in moderne productietechnologie wordt de Precision-productlijn, net als de referentie-luidsprekerlijn, volledig in eigen beheer gemaakt met behulp van een reeks precieze CNC-freesmachines. Naarmate het dertigjarig jubileum van het bedrijf van start gaat, zal het vanaf het eerste kwartaal in 2019 luidsprekers van de Precision Series wereldwijd aan klanten gaan leveren.

Wilson Benesch kondigde in de afgelopen maand mei de nieuwste generatie van zijn hoogfrequente drivertechnologie aan op de High End audiobeurs in München. De Precision Series gebruikt de belangrijkste elementen van deze drivertechnologie en Wilson Benesch plaatst deze techniek in de Leonardo-tweeter. Deze silk-dome tweeter bevindt zich in het midden van een additief vervaardigd koolstofvezel composiet Fibonacci Element. Dit ontwerp is een verdere uitbreiding van het originele systeem dat is ontwikkeld voor de Fibonacci-tweeter die zijn debuut maakte in het vlaggenschip van Wilson Benesch, de manshoge Eminence.

De Tactic II Driver is gezamenlijk ontwikkeld in samenwerking met de Sheffield Hallam University. Gedurende verscheidene decennia is elk aspect van het ontwerp gemodelleerd en geanalyseerd met behulp van FEA-simulatie. Deze derde generatie versie bouwt voort op de beproefde materiaalwetenschap die Wilson Benesch op de markt bracht uit het door de overheid gesteunde project Bishop Research. De isotactische polypropyleen conus werd gezamenlijk ontwikkeld met professor Ward van de universiteit van Leeds.

Materiaalwetenschap en natuurlijk behuizingsystemen zijn sinds de oprichting een belangrijk aandachtspunt voor Wilson Benesch en het bedrijf heeft geavanceerde composietsystemen ontwikkeld op basis van koolstofvezel. In de Precision-productlijn wordt dit materiaal ingezet via twee U-vormige aluminiumelementen die worden gebruikt als een soort ankerpunten, waardoor hoge drukkrachten kunnen worden uitgeoefend op de elementen die ertussenin zijn geplaatst.

Wilson Benesch Precision: prijzen en leveringsinformatie

De Wilson Benesch Precision-productlijn heeft drie leden. De P1.0 is een monitorluidspreker die inclusief stand wordt geleverd. De P2.0 en P3.0 zijn vloerstaanders. Prijzen liggen op 7.100 euro voor de 1.0, 11.200 euro voor de 2.0 en 17.500 euro voor de 3.0. Premiumafwerkingen zijn beschikbaar tegen een meerprijs. Levering staat gepland voor het eerste kwartaal van 2019.


EDITORS' CHOICE