NIEUWSiEar Tilburg

Dynaudio Benelux op Audio Show iEar'

Dynaudio Benelux is de Benelux-distributeur voor Dynaudio en Benelux-agent voor Auralic. Beide merken zijn vertegenwoordigd op de Audio Show iEar' 2018 op 17 en 18 november. In de Skybox zullen onder meer de Dynaudio Music serie en de Auralic G1 streamer, de (draadloze) Dynaudio Xeo en Focus XD actieve luidsprekers te vinden. Ook de volledige line-up van streaming specialist Auralic is van de partij. Dynaudio Benelux presenteert bij dezen alvast wat je in het showweekend mag verwachten.

Dynaudio Music

Dynaudio Music is een familie van vier draadloze multiroom luidsprekers. Dynaudio Music biedt de eenvoud van bediening met één druk op een knop. Het systeem kan zich middels RoomAdapt naadloos (en automatisch) aanpassen aan iedere ruimte of positie en zelfs op omgevingsgeluiden (NoiseAdapt), waardoor de muziek altijd op z’n allerbest klinkt. Met de MusicNow functie biedt het zelfs gepersonaliseerde playlists met daarin uitsluitend de favoriete muziek van de gebruiker. En dat alles met één druk op de knop.

Auralic G1: Wireless Streaming Transporter en DAC

De gloednieuwe Auralic G1-serie vormt net zoals de eerdere Aries apparaten de brug tussen de verschillende high-res digitale bronnen en de rest van je hifi-installatie. De Aries G1 streamt digitale bestanden – ook in hoge-resolutie DSD - vanaf een harde schijf in je netwerk, een verbonden USB harde-schijf, of internetbronnen zoals TIDAL, Qobuz, Spotify en internetradio.

De Aries G1 beschikt over alle functies en mogelijkheden van het Lightning Streaming platform – de infrastructuur die Auralic heeft ontworpen voor al haar streaming producten. De Vega G1 DAC is ook als renderer te gebruiken, zodat je je muziek bijvoorbeeld rechtstreeks vanuit Roon of een UPnP server af kunt spelen.

Aan de buitenkant is de gelijkenis met de duurdere G2-serie goed zichtbaar; het ontwerp van de G1 behuizing is duidelijk gebaseerd op het elegante Unity-chassis van de G2. De voorzijde van de zwart geanodiseerde aluminium behuizing is voorzien van bedieningstoetsen om het bedienen van het apparaat te vergemakkelijken, maar je kunt via de Smart-IR functie ook de commando’s van je eigen afstandsbediening in de Aries G1 programmeren. In het frontpaneel vind je hetzelfde 4 inch Retina display als in de Aries G2.

Dynaudio Confidence

De nieuwe Confidence familie stuwt Dynaudio’s meest gewaardeerde ontwerp-filosofieën – waaronder softdome tweeters, MSP-drivers en DDC-technologie – op tot ongekende hoogtes door gebruik te maken van compleet nieuwe materialen, technieken en technologieën.

Spiksplinternieuwe drivers – waaronder de indrukwekkende Esotar3 – worden gecombineerd met een met een volgens nauwe toleranties gefreesd composiet frontpaneel, een innovatief kastontwerp en een geoptimaliseerd wisselfilter om zodoende de meest geavanceerde passieve luidspreker in de Dynaudio-geschiedenis te creëren.

Met behulp van uitgebreide simulaties in Dynaudio’s state-of-the-art meetruimte ‘Jupiter’ is de high-tech DDC technologie (Dynaudio Directivity Control, waarbij afstraling in het verticale vlak wordt beperkt) verder verfijnd, met als resultaat een compleet nieuw ontworpen DDC-lens systeem. Als je goed kijkt zie je achter(!) de zijden softdome een kegel opgebouwd uit kleine kunststof plaatjes die de luchtverplaatsing achter de softdome moet geleiden en luchtwervelingen moet voorkomen. Dynaudio noemt deze kegel de 'Hexis’. Aan de achterzijde van de tweeter vind je een forse Neodymium magneet. Uiteraard verdient deze volledig nieuwe tweeter een nieuwe naam: Esotar3.

Ook bij de midrange-unit en woofers is het nodige veranderd: alle woofers zij nu van het long-throw principe, waardoor ze een nog grotere en krachtigere uitslag kunnen maken. Ook de airflow binnen de units is aangepast. Alle magneten zijn van het ‘vented’ type en zijn dusdanig vormgegeven dat luchtwervelingen geminimaliseerd worden.

De traditinele surround in de midrange-unit is vervangen door een surround die in de vorm van het diafragma meeloopt (Horizon genaamd), waardoor muzieksignalen niet meer een fysieke blokkade tegenkomen als ze aan de rand van de unit belanden.

Het geheel van woofers, midranges en tweeters wordt bij elkaar gehouden via een nieuw baffle-ontwerp. Maar niet alleen het ontwerp van de baffle is nieuw, ook het gebruikte materiaal is bijzonder! Het is een composietmateriaal - Compex genaamd – met een hoge interne demping en het absorbeert als het ware ongewenste resonanties.

Je vindt Dynaudio Benelux in twee verschillende ruimtes; in de Skybox S17 zullen vooral de streaming oplossingen van Auralic en Dynaudio Music centraal staan, terwijl in Zaal 3 – in samenwerking met Naim Audio – een indrukwekkende high-end installatie te horen zal zijn. Hier kun je luisteren naar de spiksplinternieuwe (een heuse Benelux-primeur) Dynaudio Confidence luidsprekers in combinatie met elektronica uit de Naim 500-serie. 

De Audio Show iEar' 2018 vindt plaats op 17 en 18 november. In ons totaaloverzicht vind je de volledige opstelling van alle aanwezige merken, waar we de komende weken wat spelers van uit zullen lichten. 

MERK

EDITORS' CHOICE