NIEUWSElipson

Elipson viert 80-jarig jubileum met drietal jubileumproducten

De Franse audiofabrikant Elipson viert dit jaar zijn tachtigste verjaardag. Het bedrijf heeft om die reden jubileumedities uitgebracht van een drietal bestaande producten. De iconische, bolvormige Planet L en meer traditionele Prestige Facet 8B-luidsprekers hebben verbeterde crossovers met hoogwaardige componenten gekregen, naast een satijnzwarte afwerking met gouden accenten. De Alpha 100 RIAA BT draaitafel heeft ook dezelfde zwart-goudbehandeling met een verbeterde ingebouwde phonotrap. We weten nog niet wanneer de producten naar Nederland komen en voor welke prijs.

Elipson jubileummodellen van Planet L, Facet 8B en Alpha 100 RIAA BT

Elipson werd in 1938 opgericht en is de oudste Franse fabrikant van audioapparatuur. Het bedrijf begon met het creëren van zijn unieke vorm van geluid met sferische luidsprekers in een Franse werkplaats in Vitry, midden-Frankrijk in 1938. In de loop der jaren zijn de luidsprekers van Elipson geīnstalleerd in enkele van de mooiste locaties van het Chateau de Chambord, de 1968 Olympische Winterspelen, Franse radio- en tv-stations tot het meer recente prestigieuze Hotel de Crillon en New Morning, de Tempel van jazz en soul in Parijs.

Tachtig jaar en verschillende innovaties later, deelt Elipson zijn passie voor geluid en design met een nieuwe generatie luisteraars. Elipson zegt dat zijn nieuwste producten de beste hifiprestaties combineren met de nieuwste elektrotechnische inzichten.

Vanwege het tachtigjarig jubileum heeft Elipson de bestaande luidsprekers Planet L en Facet 8B en de bestaande draaitafel Alpha 100 RIAA BT in een jubileumeditie uitgebracht. De jubileummodellen zijn uitgevoerd in satijnzwart en voorzien van gouden accenten. De luidsprekers hebben wat betere cross-overfilters gekregen en de draaitafel, die desgewenst al was voorzien van een phono-versterker, is in de jubileumversie voorzien van een betere phono-versterker.

We weten nog niet wanneer de jubileummodellen naar Nederland zullen komen en voor welke prijs. Als wij meer informatie hebben, zullen wij dit nieuwsbericht bijwerken.EDITORS' CHOICE