NIEUWSEAT

EAT neemt Prelude en E-Glo Petit mee naar RMAF in Denver


Sinan Kökbugur | 04 oktober 2018 | Fotografie Fabrikant | EAT

Audiobedrijf European Audio Team, kortweg EAT, zal twee nieuwe producten tonen op het aanstaande Rocky Mountain Audio Fest in Denver Colorado. Het eerste product is de Prelude, de tot op heden goedkoopste draaitafel van EAT. Het tweede product is de EAT E-Glo Petit, een phono-versterker met buizen die deze zomer in Europa op de markt is gekomen. Beide apparaten zijn een beetje de instappers van EAT.

EAT Prelude: draaitafel met riemaandrijving

Het in Oostenrijk gevestigde European Audio Team prijst de nieuwe Prelude aan als de meest betaalbare draaitafel van het merk. De Prelude is voorzien van een zwaar uitgevoerd aluminium draaiplateau, een roestvrijstalen as met een messing lager en een zwaar uitgevoerde MDF-plint die voorzien is van acht lagen lak.

De motor is ontkoppeld van de rest van het chassis. As en riem zijn met uiterste precisie en nauwe tolerantie geproduceerd. De arm wordt meegeleverd, evenals een element van Ortofon, type 2M Red. Ook een stofkap is bij de koop inbegrepen.

We weten nog wanneer de Prelude in Nederland leverbaar zal zijn en voor welke prijs. In de VS zal de Prelude 1.200 dollar kosten.

EAT E-Glo Petit: instelbare phono-versterker met buizen

De nieuwe E-Glo Petit is de kleinste phono-versterker van EAT en tevens de goedkoopste. De E-Glo en de E-Glo S bevinden zich boven de E-Glo Petit.

De E-Glo Petit is discreet opgebouwd en er is dus niet gepoogd de kosten te drukken door opamps te gebruiken. Een tweetal buizen van het type 12AX7 zijn gecombineerd met een viertal J-FET transistors van het type SSK209. Volgens EAT wordt op deze wijze de ruisvloer spectaculair naar beneden gedrukt. EAT heeft naar eigen zeggen veel aandacht besteed aan het ontwerp van de voeding.

De E-Glo Petit is geschikt voor zowel mm-elementen als mc-elementen. Impedantie en capaciteit zijn verregaand instelbaar. De RIAA-curve is nauwkeurig binnen een marge van 0,1 dB in het bereik van 20 Hz tot 20 kHz.

We hebben nog geen officiële prijsinformatie voor Nederland ontvangen, maar op een Duitstalige website zagen wij een prijs van 1.299 euro.

EDITORS' CHOICE