NIEUWS

Apurna Prelude: exclusieve stereoversterker, met of zonder voorversterker

Het Franse audiobedrijf Apurna heeft eerder de Prelude aangekondigd, de eerste stereoversterker van het merk. Apurna heeft laten weten dat de Prelude rijp is voor marktintroductie. De klant kan kiezen uit verschillende afwerkingen en kleuren. Bovendien is de Prelude leverbaar als eindversterker of als geïntegreerde versterker. Technische specificaties zijn bekend gemaakt, maar de verkoopprijs nog niet.

Apurna Prelude: eerste stereoversterker van Apurna

Het nog jonge Franse audiomerk Apurna bouwt exclusieve en prijzige versterkers waarbij de klant een ruime keuze aan afwerkingen en kleuren wordt geboden. Eerder schreven wij over de productlijnen Soprano, Evidence en Apogee. Dit zijn allemaal mono-eindversterkers. De eerder aangekondigde Prelude is de eerste stereoversterker van Apurna. Apurna heeft laten weten dat de levering van de Prelude binnenkort zal beginnen en heeft ook foto’s en technische specificaties vrijgegeven. De verkoopprijs hebben wij nog niet vernomen.

De nieuwe Prelude is leverbaar in vijf verschillende kleuren in naar keuze matte, hoogglans of metallic gelakte afwerking. De koper kan kiezen voor de eindversterker-versie, die voorzien is van een XLR-ingang en cinch-ingang, maar kan ook kiezen voor plaatsing van een voorversterkermodule. De voorversterkermodule heeft drie cinch-ingangen en twee XLR-ingangen. Wie kiest voor plaatsing van de voorversterkermodule heeft nog de keus uit de “Bypass In”-versie en de “Preamp Out”-versie. De luidsprekeraansluitingen zijn natuurlijk verguld en zwaar uitgevoerd. De Prelude is voorzien van een achthoekige RF-afstandbediening. Deze wordt alleen meegeleverd als wordt gekozen voor plaatsing van een voorversterkermodule.

Apurna Prelude: technische specificaties

De Prelude kan twee keer 100 Watt aan acht Ohm leveren en twee keer 200 Watt aan vier Ohm. De door Apurna opgegeven vermogensreserve is enorm: twee keer 1.400 Watt en een piekstroom van twee keer 38 Ampère. Dit zijn uiteraard piekwaardes maar de Prelude zal dus niet snel in ademnood komen, ook niet vanwege de dempingfactor van meer dan 500 bij acht Ohm.

Niet alleen de vermogensreserve is zeer ruim. Ook het opgegeven frequentiebereik en bandbreedte gaan ver voorbij de meeste bronnen en het bereik van het menselijk gehoor. Bij één Watt is de bandbreedte 0 Hz tot 415 kHz op niveau -3 dB en op niveau -0,1 dB is dit nog altijd 0 Hz tot 120 kHz. Bij 100 Watt is de bandbreedte 0 Hz tot 50 kHz op -0,1 dB. Met een ruisvloer op -112 dB en een harmonische vervorming van 0,005 procent bij 1 kHz / 1 Watt zal de gebruiker niet snel verstoringen van het muzieksignaal kunnen waarnemen.

De afmetingen van de Prelude zijn 400 x 400 x 230 millimeter. Het gewicht is 37 kilogram.

De prijs van de Apurna Prelude is nog niet bekend gemaakt, maar waarschijnlijk zal de prijs uitgedrukt worden in vijf cijfers.


EDITORS' CHOICE