NIEUWSMelco

Melco lanceert nieuwe streamers N100 en N10

Sinan Kökbugur | 10 september 2018 | Fotografie Fabrikant | Melco

Het Japanse audiomerk Melco heeft twee nieuwe streamers genaamd N100 en N10 voor het eerst aan het publiek getoond afgelopen weekend op de Süddeutsche HiFi-Tage in Stuttgart. De N100 is een instapmodel in de wereld van de high-end streamers. De N10 legt de lat een stuk hoger met een externe lineaire voeding die in een bijpassende kast is geplaatst. In september en oktober zullen de nieuwe apparaten op de markt komen.

Melco N100: instapmodel high-end streamer

Melco is de merknaam van de audiofiele divisie van het Japanse Buffalo Technology dat zich bezig houdt met randapparatuur voor computers. De nieuwe N100 is afgelopen weekend voor het eerst getoond aan het publiek. Dat was op de Süddeutsche HiFi-Tage in Stuttgart. Wij hebben nog geen officiële prijzen voor Nederland vernomen, maar op Duitstalige websites zagen wij prijzen in euro’s staan en Duitstalige prijsinformatie is vaak ook geldig voor Nederland (en anders is het een goede indictatie).

Met een prijs van 1.995 euro kan de Melco N100 worden omschreven als een "instapmodel" in de wereld van high-end streamers. De nieuweling heeft dezelfde functies als de N1A- en N1Z-serie van Melco. Qua ontwerp en formaat is het nieuwe model gebaseerd op de eerder uitgebrachte D100 en de E100. Alle apparaten van Melco worden gebouwd in Japan.

De N100 is uitgerust met een harde schijf van 2 TB. Het beproefde Melco-platform is verregaand verkleind om het in de relatief kleine behuizing te laten passen. De voeding is via een externe schakelende voeding. Vanaf eind september 2018 wordt verwacht dat de Melco N100 kan worden geleverd.

Melco N10: high-end streamer met losse lineaire voeding

De nieuwe N10 van Melco vult een beetje het gat tussen de modellen N1Z H 60/2 en N1Z S 20 / 2A. De Melco N10 heeft naar eigen zeggen hoogwaardige technische specificaties, zoals een complexer moederbord (vergeleken met Melco N100), een massieve aluminium behuizing, een losse lineaire voeding die zich bevindt in een aparte behuizing met dezelfde vormgeving als de N10 zelf.

De N10 is veel hoger geprijsd dan de N100 en wisselt vanaf eind oktober 2018 voor een bedrag van 7.495 euro van eigenaar.

MERK

EDITORS' CHOICE