NIEUWSMelco

Melco D100 en E100: rippen en archiveren van cd’s op een nieuw niveau

Met de Melco D100 CD-Import en E100 uitbreidingsdrive brengt streaming-specialist Melco twee apparaten uit die een eenvoudige maar hoogwaardige archivering van cd's en andere muziekbestanden mogelijk maken. De D100 is een cd-loopwerk dat is bedoeld om cd’s te rippen en te archiveren, niet om cd’s af te spelen, al zou dat desgewenst wel kunnen. De E100 is een opslagstation met een capaciteit van drie Terabyte die naadloos samenwerkt met de D100. Vanaf volgende maand kunnen de apparaten geleverd worden.

Melco D100: ideaal voor het importeren van cd's in archiefkwaliteit

Melco is de merknaam van audiofiele divisie van het Japanse Buffalo Technology dat zich bezig houdt met randapparatuur voor computers. De Melco D100 is een cd-station speciaal ontworpen voor het importeren van cd's. Daarom is het gebouwd van een 2 millimeter dik chassis dat op het anti-trillingsplatform van Melco is gemonteerd. Hierdoor is de D100 extreem stabiel en realiseert hij, in combinatie met het nauwkeurige lasersysteem, een perfecte cd-import, aldus Melco.

Het stuurcircuit van de cd-drive is ontwikkeld volgens audiofiele standaarden. Het bevat een klokgenerator met zeer lage jitter. Dit veroorzaakt een zeer nauwkeurige uitlezing en gegevensoverdracht. Er zijn twee USB 3.0-poorten aan de achterkant van het apparaat. Dit zijn poorten voor directe verbinding met een ander apparaat van Melco om de gegenereerde gegevens te importeren en op te slaan. Uiteraard kunnen ook andere opslagmedia op de D100 worden aangesloten. Parallel werken op een usb-dac is ook mogelijk. De D100 kan dus worden gebruikt als een high-end CD-loopwerk. De scheiding van het CD-loopwerk enerzijds en de opslageenheid anderzijds zorgt voor een hoge systeembetrouwbaarheid en maximalisatie van de geluidskwaliteit.

De Melco D100 meet 215 x 269 x 61 millimeter en weegt 3,5 kilogram.

Melco E100: meer ruimte voor het digitale muziekarchief

De E100 is feitelijk een harde schijf met en capaciteit van drie Terabyte. Volgens Melco is dit apparaat voor iedereen die ruimtegebrek heeft in zijn audiosysteem. Ook hier is de nodige aandacht besteed aan het tegengaan van ongewenste trillingen. Een speciaal door Melco ontwikkeld besturingsbord en een zorgvuldig ontworpen moederbord bieden de best mogelijke geluidskwaliteit, aldus Melco.

De aluminium behuizing van de E100 is even groot als van de D100. De wanden van de kast zijn twee millimeter dik. Op de achterkant van het 3,6 kilogram zware apparaat zitten twee usb 3.0-poorten. Dus de E100 kan worden aangesloten op een ander apparaat van Melco en zelfs op een andere externe schijf.

Melco D100 en E100: prijs en leveringsinformatie

Zowel de D100 als de E100 van Melco zijn verkrijgbaar vanaf de komende maand april. Beide apparaten wisselen voor een bedrag van elk 999 euro van eigenaar.


EDITORS' CHOICE