Audio-Technica toont nieuwe AT-VM95-elementen op IFA in Berlijn

Het Japanse Audio-Technica heeft vandaag op de IFA audiobeurs in Berlijn nieuwe draaitafelelementen in de VM95-productlijn getoond. Totaal zijn een zestal elementen lid van de VM95-familie en er zit zelfs een exemplaar bij voor het afspelen van 78-toeren platen. De prijzen zijn nog niet bekend gemaakt, maar ze komen beschikbaar in de loop van het najaar van 2018.

Audio-Technica VM95-productlijn met zes familieleden

De VM95-serie van het Japanse Audio-Technica is een lijn van hoogwaardige moving-magnet draaitafelelementen. Voortbouwend op de meer dan vijfitg jaar ervaring met phono-cartridgeontwerp, biedt de nieuwe VM95-serie vinylliefhebbers een betaalbare manier om te genieten van hoogwaardige afspeelkwaliteit.

Daarnaast bevat de nieuwe serie ook de AT-VM95E, de AT95E-cartridge van de volgende generatie van Audio-Technica, die door recensenten en luisteraars wereldwijd is geprezen als het beste instap draaitafelelement dat ooit is geproduceerd.

De zes VM95-serie modellen beschikken allemaal over het gepatenteerde Dual Magnet-ontwerp van Audio-Technica, dat de "V"-vormige opstelling van de magneten in de snijkop dupliceert en de magneten precies op de posities van de linker- en rechterkanalen in de groefwanden plaatst. De Dual Magnet-constructie biedt superieure kanaalscheiding, stereobeeld, frequentierespons en tracking van de plaatgroef, aldus Audio-Technica.

Alle modellen hebben verwijderbare styli en hetzelfde body-design, waardoor vinylliefhebbers elke VM95-cartridge kunnen uitwisselen en upgraden met elk type VM95-stylus. De cartridges zijn ontworpen voor eenvoudige installatie dankzij de schroefdraadinzetstukken in de cassettelichamen waarmee ze met slechts twee schroeven aan een toonarm kunnen worden bevestigd.

Audio-Technica: modellen in de nieuwe VM95-reeks

AT-VM95C met conische stylus: het introductiemodel van de serie is voorzien van een conische naald van 0,6 millimeter en verbetert de prestaties van zijn voorgangers, de AT91 en AT91R, dankzij een nieuwe aluminium cantilever en een nieuw spoelontwerp dat een verhoogde 4 mV uitgangsspanning biedt.

AT-VM95E met elliptische stylus: opvolger van de legendarische AT95E-cartridge, biedt de AT-VM95E een hoger 4 mV-uitgangsniveau en een verbeterd dynamisch bereik, frequentierespons en tijdelijke respons. De aluminium cantilever en de 0,3 x 0,7 millimeter gebonden elliptische stylus dragen verder bij aan de geluidsverbetering van de cartridge.

AT-VM95EN met nude elliptische stylus: de AT-VM95EN is uitgerust met een elliptische stylus van 0,3 x 0,7 millimeter, gemonteerd op een aluminium cantilever voor verbeterde geluidsweergave en resolutie van fijne muzikale details.

AT-VM95ML met lijncontact MicroLinear-naald: de AT-VM95ML heeft een MicroLinear diamantstift en aluminium cantilever voor nog meer precisie en muzikale nauwkeurigheid.

AT-VM95SH met lijncontact Shibata-stylus: het topmodel VM95-serie model wordt geleverd met een Shibata-diamantstift en aluminium cantilever, om de prestaties van de VM95-serie cartridge tot het hoogste niveau van muzikaal realisme, resolutie, beeldvorming en dynamische impact te brengen.

AT-VM95SP voor 78-toeren platen: de AT-VM95SP heeft een conische stylus met 3 millimeter en een aluminium cantilever die is geoptimaliseerd voor het afspelen van 78-toeren schijven.

Alle elementen van de Audio-Technica VM95-serie zijn beschikbaar in het najaar van 2018 tegen nader te bepalen prijzen. Een volledige reeks vervangende styli is ook beschikbaar, samen met de cartridge- / headshell-combinatiekits uit de VM95-reeks, inclusief een cartridge die vooraf is gemonteerd op een Audio-Technica-headshell voor eenvoudige installatie in compatibele draaitafels van Audio-Technica of andere merken.

MERK

EDITORS' CHOICE