Audio-Technica presenteert nieuwe hoofdtelefoons op IFA 2018

Het Japanse Audio-Technica heeft op de IFA audiobeurs in Berlijn een aantal nieuwe hoofdtelefoons gepresenteerd, variërend van draadloze in-ears tot bekabelde over-ear modellen. De nieuwe hoofdtelefoons komen in dit najaar op de markt. De prijzen voor Nederland zijn nog niet bekend gemaakt maar de beschikbare informatie willen wij alvast delen met onze lezers. 

Audio-Technica ATH-CKR7TW: draadloze oordopjes

De nieuwe ATH-CKR7TW in-ear hoofdtelefoon is volledig draadloos. Ieder oordopje heeft zijn eigen accu. De ATH-CKR7TW is ontworpen om een uitzonderlijke draadloze luisterervaring te bieden, naast het gemak van het beantwoorden / beëindigen van oproepen en het afspelen van muziek vanaf bluetooth-apparaten.

De speciaal gemaakte drivers van de ATH-CKR7TW hebben een diameter van elf millimeter en een diamantachtig met koolstof bedekt diafragma dat een laag gewicht met stijfheid combineert voor een snellere reactietijd en minder vervorming. Bovendien reduceren machinaal bewerkte messingstabilisatoren ongewenste resonanties en zorgen voor lineaire diafragmabeweging, en een roestvrijstalen akoestische mesh-weerstand zorgt voor een verbeterde hoogfrequentrespons. De prestaties van de driver worden verder verbeterd door de akoestische en elektronische componenten van elkaar te scheiden om een optimale luchtstroming rond de drivers mogelijk te maken.

De ATH-CKR7TW maakt gebruik van een hoogwaardige DA-converter en versterker en is compatibel met aptX en AAC (evenals SBC) codecs voor de best mogelijke draadloze audioweergave. De hoofdtelefoon ondersteunt de nieuwste low-energy Bluetooth 5.0 draadloze technologie.

De ATH-CKR7TW is beschikbaar in zwart en grijs en biedt zes uur muziek op één lading. De compacte beschermende draagtas dient tevens als power bank voor nog eens negen uur muziekplezier. De werking van de hoofdtelefoon kan worden aangepast met de nieuwe Audio-Technica Connect-app voor iOS en Android. De ATH-CKR7TW wordt geleverd met XART-, S-, M- en L-formaat oordopjes en een USB-oplaadkabel.

De Audio-Technica ATH-CKR7TW is vanaf de herfst van 2018 verkrijgbaar voor een prijs van 249 dollar. De prijs voor Nederland is nog niet bekend.

Audio-Technica ATH-SPORT7TW: draadloze oordopjes om te sporten

Voor sporters heeft Audio-Technica de ATH-SPORT7TW uitgebracht die bestand is tegen zweet, vocht en stof volgens de IPX5-norm. De oordopjes kunnen afgespoeld onder de kraan. De gebruiker kan voor de veiligheid buitenshuis omgevingsgeluiden door laten geven, of juist laten blokkeren als hij binnenshuis zou trainen.

De ATH-SPORT7TW levert 3,5 uur muziek op een enkele lading, en de compacte oplader kan indien nodig nog eens 14 uur opladen. Als de batterij bijna leeg is net voor een training, biedt een snellaadfunctie 45 minuten muziek vanaf een oplaadtijd van 10 minuten.

De ATH-SPORT7TW maakt gebruik van nieuw ontworpen dynamische drivers van 5,8 mm en ondersteunt de nieuwste energiezuinige Bluetooth 5.0 draadloze technologie. De oordopjes worden geleverd met XS, S, M en L Freebit-oorvinnen, Comply-schuimuiteinden met SweatGuard, XS, S, M en L-formaat eartips en een usb-oplaadkabel.

In het najaar zal hij zijn weg naar de winkel vinden voor een adviesprijs van 199 dollar.

Audio-Technica ATH-SR50BT: draadloze over-ear hoofdtelefoon

De ATH-SR50BT levert de allerbeste draadloze prestaties, samen met het gemak van het beantwoorden / beëindigen van oproepen en het afspelen van muziek vanaf compatibele draadloze Bluetooth-apparaten, aldus Audio-Technica. De ATH-SR50BT beschikt over een noise cancelling modus die omgevingsgeluid minimaliseert en meer van de muziek laat horen. De hoofdtelefoon biedt ook een omschakelbare doorlaatfunctie voor het doorgeven van omgevingsgeluid, zoals omroepberichten op luchthavens. Deze en andere functies kunnen worden bediend met de nieuwe Connect-app van Audio-Technica voor iOS- en Android-apparaten of met de handige aanraak- en veegknoppen van de hoofdtelefoon.

De ATH-SR50BT maakt gebruik van zeer nauwkeurige 45 mm-drivers die een natuurlijk, transparant en dynamisch geluid over een breed bereik leveren via een draadloze verbinding die compatibel is met aptX en AAC (evenals SBC) codecs voor de best mogelijke draadloze audioweergave. Daarnaast biedt de hoofdtelefoon een optionele bedrade verbinding wanneer de batterij leeg is of als de luisteraar wil genieten van hi-res audiobronnen. De ATH-SR50BT ondersteunt ook de nieuwste low-energy Bluetooth 5.0 draadloze technologie.

De ATH-SR50BT is verkrijgbaar in zwarte en bruingrijze afwerkingen en wordt geleverd met een audiokabel, usb-oplaadkabel en draagtas.

Vanaf de herfst van 2018 is de ATH-SR50BT verkrijgbaar voor een prijs van 199 dollar. De prijs voor Nederland moet nog bekend worden gemaakt.

Audio-Technica ATH-SR30BT: draadloze over-ear hoofdtelefoon met lange batterijduur

De ATH-SR30BT is volgens Audio-Technica de perfecte reisgenoot dankzij de opmerkelijk lange batterijduur van 70 uur, de uitstekende geluidskwaliteit en het comfortabele ontwerp. De ATH-SR30BT maakt gebruik van krachtige 40 mm-drivers die heldere en gedetailleerde middentonen en hoge frequenties produceren, samen met een rijke, gearticuleerde bas. De dubbellaagse behuizing van de hoofdtelefoon houdt de akoestische ruimte gescheiden van de elektronica voor een optimale frequentiekarakteristiek en andere akoestische voordelen.

De ATH-SR30BT ondersteunt low-energy Bluetooth 5.0-technologie voor verbeterde draadloze prestaties. Hij beschikt over handig geplaatste bedieningselementen en een microfoon ingebouwd in de oorschelp voor het eenvoudig kunnen aannemen van telefoongesprekken. De ATH-SR30BT is verkrijgbaar in zwart en grijs en heeft een lichtgewicht, fold-flat ontwerp en wordt geleverd met een usb-oplaadkabel.

De Audio-Technioca ATH-SR30BT is vanaf de herfst van 2018 verkrijgbaar voor een prijs van 99 dollar. De prijs voor Nederland moet nog bekend worden gemaakt.

Audio-Technica ATH-SR50: over-ear hoofdtelefoon met een kabel

De ATH-SR50 lijkt het bekabelde broertje van de draadloze ATH-SR50BT. De ATH-SR50 levert een volgens Audio-Technica superieure hi-res weergave dankzij de exclusief ontworpen True Motion Drivers en Multi-Layer Air Damping-technologie met drivers van 45 millimeter, die gebruik maken van een gelaagde driverbehuizing en een drievoudig ventilatiesysteem dat nauwkeurig de luchtstroom van de driver regelt.

De ATH-SR50 biedt ook een gebalanceerde audioverbinding, waardoor het gebruik ervan met hoofdtelefoonversterkers en draagbare audiospelers met gebalanceerde uitgang wordt vergemakkelijkt. De ATH-SR50 heeft een opvouwbaar, draagbaar ontwerp en heeft zachte oorkussens van memory foam en een hoofdband met memory foam voor ultiem comfort. Hij wordt geleverd met twee afneembare kabels: één met een 4,4 mm vierpolige gebalanceerde miniplug en de andere met een 3,5 mm stereo miniplug.

Naar verwachting zal de ATH-SR50 in de herfst van 2018 in de winkel liggen voor een prijs van 159 dollar. Ook voor deze hoofdtelefoon moet de Nederlandse prijs nog bekend worden gemaakt.

Audio-Technica ATH-MSR7b: over-ear hi-res hoofdtelefoon met kabel

De ATH-7MSR7b is de opvolger van de ATH-MSR7 (recensie Audio-Technica ATH-MSR7). Het is een over-ear model met verbeterde drivers van 45 millimeter met een diamantachtig met koolstof bedekt diafragma. Dit materiaal is extreem licht en stijf en de ATH-MSR7b levert een frequentiebereik van 5 Hz tot 50 kHz met een lage vervorming.

De prestaties van de hoofdtelefoon worden verder verbeterd door de gepatenteerde Dual-Layer Air Control-technologie, die de luchtstroom in de oorschelpen nauwkeurig regelt. Daarnaast bevat de ATH-MSR7b een nieuwe roestvrijstalen akoestische mesh-weerstand die zorgt voor een verbeterde weergave van hoge tonen en een nieuw ontworpen akoestische weerstand voor een uitgebreide, nauwkeurige weergave van lage tonen. Het resultaat is een gedetailleerde, krachtige en ruime sonische presentatie met een natuurlijke toonbalans die het beste uit de favoriete muziek van de luisteraar haalt, aldus Audio-Technica.

De ATH-MSR7b biedt een gebalanceerde verbinding voor de beste koppeling met hoofdtelefoonversterkers, hoogwaardige draagbare digitale audiospelers en andere componenten met een gebalanceerde uitgang.

De ATH-MSR7b wordt geleverd met een gebalanceerde kabel met een 4,4 mm-connector en een standaard 3,5-mm kabel. Een optionele 2,5 mm gebalanceerde kabel voor gebruik met Astell & Kern digitale audiospelers en andere modellen is ook beschikbaar. Alle kabels maken gebruik van de exclusieve A2DC hoofdtelefoonconnector van Audio-Technica voor superieure kanaalscheiding en minder overspraak in vergelijking met de eerder beschikbare kabel.

De ATH-MSR7b is ontworpen voor maximaal comfort. Hij is 53 gram lichter dan zijn voorganger en heeft oorkussens van memory foam en een hoofdband met memory foam. De ATH-MSR7b is verkrijgbaar in de afwerking zwart en gun metal en wordt geleverd met een beschermend zakje.

In het najaar van 2018 komt de ATH-MSR7b in de winkel te liggen voor een prijs van 249 dollar.

MERK

EDITORS' CHOICE