Review: Audio Technica ATH-MSR7 hoofdtelefoon

Jamie Biesemans | 24 mei 2015 | Audio-Technica
Dit artikel werd oorspronkelijk geplaatst op 24 april 2015

SAMENVATTING

We hebben de laatste tijd veel duurdere hoofdtelefoons getest, zoals de uitstekende OPPO PM-3 en Denon MM400, en dan vergeet je wel eens als recensent dat er ook goedkopere hoofdtelefoons bestaan die goed presteren. De Audio-Technica ATH-MSR7 is daar duidelijk één van. Ondanks zijn ‘mobiel’ profiel, heeft hij een leuke klank en biedt hij verrassend veel resolutie en detail voor zijn prijspunt. Daardoor is de ATH-MSR7 een van de beste hoofdtelefoons in zijn klasse. Deze hoofdtelefoon doet precies wat hij moet: een uitstekende klank bieden, thuis en voor onderweg.

PLUSPUNTEN

  • Zeer comfortabel
  • Geschikt voor mobiel als thuis
  • Goede resolutie
  • Zeer duurzaam
  • Gemakkelijk aan te drijven
  • Waar voor geld

MINPUNTEN

  • Lichte oorbroei
  • Niet samenklapbaar

Toen ze bij Audio-Technica begonnen te sleutelen aan een opvolger voor de legendarische dj-hoofdtelefoon M50x, ontstond er een spin-off project dat uiteindelijk uitmondde in deze ATH-MSR7. Geen dj-hoofdtelefoon werd het, maar een verrassend goede gesloten allrounder.

Audio-Technica is binnen dj-middens wereldberoemd voor zijn ATH-M50x, een hoofdtelefoon die ook voor thuis en onderweg best interessant is. De MSR7 die we hier bekijken, zou naar het verluidt oorspronkelijk bedoeld zijn geweest om de M50x op te volgen. Uiteindelijk werd het echter een eigen project dat naast het bekende dj-icoon kwam te staan. Het is ook iets duurder, maar je ziet meteen dat hij qua afwerking in een hogere klasse staat. De MSR7 is beschikbaar in drie kleuren: zwart, een mooie gunmetal-grijs en een hier-kijk-je-niet-naast limited edition in het rood.Waar hebben we dat eerder gezien?
De ATH-MSR7 is een gesloten hoofdtelefoon met nieuwe 45-mm drivers die hi-rescompatibel zijn. Jawel, op de doos zien we het fameuze Hi-Res Audio-logo prijken waar sommige Japanse merken zo van houden. Concreet wil dat betekenen dat het frequentiebereik van de MSR-7-drivers tot 40 KHz gaat – veel meer dan het menselijke oor kan waarnemen – en dat de drivers voldoende detail zouden leveren om hi-resaudiobestanden goed tot hun recht te laten komen. Het is een stukje marketing, uiteraard, maar je hoofdtelefoon wordt er alleszins niet slechter van.

Het ontwerp van de MSR-7 is toch wel bijzonder. Langs één kant omdat het wel trouw blijft aan de waarden van Audio-Technica, met een zeer degelijke metalen driverbehuizing die met verschillende lagen werkt om resonantie tegen te gaan. Tegelijkertijd zien we de recente Sony MDR-1A er naast liggen en denken dan toch stilletjes bij onszelf: “Hmm, deze twee lijken verdacht veel op elkaar”. Al kan je met een hoofdtelefoon die je een klassiek uiterlijk wil geven, nu ook niet zoveel kanten uit.Los van de mogelijke identiteitscrisis niets dan lof voor de bouw van de MSR7. De metalen kamers gaan over in oorkussens uit hoogwaardig memory foam, een synthetisch materiaal dat in dit geval zijn vorm goed behoudt. In tegenstelling tot bijvoorbeeld de eerder genoemde MDR-1A zijn de oorkussens voldoende dik en voel je geen harde randen door de kussens heen. Ook de hoofdband is zeer goed gewatteerd. 

MERK

EDITORS' CHOICE