NIEUWSYamaha

Yamaha MusicCast Vinyl 500: in een andere kamer draadloos vinyl luisteren

Het Japanse audiobedrijf Yamaha heeft een bijzondere draaitafel gelanceerd genaamd MusicCast Vinyl 500. De draaitafel, die vandaag op de IFA audiobeurs aan het publiek is getoond, kan draadloos verbinding maken met andere MusicCast apparaten en het geluid van vinyl kan dus digitaal verspreid worden naar andere kamers. “Old school”-vinyl wordt dus gecombineerd met “new school” digitale techniek. De MusicCast Vinyl 500 kan ook gewoon “ouderwets” op een versterker worden aangesloten. Vanaf september 2018 ligt hij in de winkel.

Yamaha MusicCast Vinyl 500: vinyl, multiroom en streaming in één chassis

De nieuwe MusicCast Vinyl 500 van Yamaha is allereerst een draaitafel met riemaandrijving. De gebruiker kan met een knopje aan de bovenkant kiezen voor 33 of 45 rondjes per minuut. De draaitafel is compleet want een arm van negen inch en mm-element zijn bij aflevering al gemonteerd. Een phono-versterker is ingebouwd maar die kan overbrugd worden als de gebruiker een externe phono-versterker zou willen gebruiken. Via een cinch-aansluiting kan de MusicCast op een versterker worden aangesloten.

Maar dat is niet alles. Wat de MusicCast Vinyl 500 onderscheidt van andere draaitafels is het feit dat hij voorzien is van een RJ-45 netwerkaansluiting en wifi. Voorts kan hij opgenomen in het MusicCast-systeem, het multi-room systeem van Yamaha. De MusicCast Vinyl 500 kan ook muzieksignaal via bluetooth en Apple’s AirPlay ontvangen en is ook in staat om streamingdiensten zoals Spotify, Deezer, Tidal en Qobuz te ontvangen. Muziek van het thuisnetwerk kan ook worden gespeeld en alle gangbare bestandsformaten worden ondersteund. Bediening gaat met Yamaha’s MusicCast app.

Het signaal van de draaitafel kan via het draadloze MusicCast worden verspreid naar andere MusicCast apparaten die in een andere kamer staan. Yamaha combineert dus de aloude techniek van draaitafels en vinyl met de nieuwe draadloze digitale techniek van multiroom en streamingdiensten. Oh, en afhankelijk van de regio wordt Amazon’s Alexa ook ondersteund.

Yamaha  MusicCast Vinyl 500: prijs en leveringsinformatie

De Yamaha MusicCast Vinyl 500 wordt gebouwd in witte en zwarte uitvoering en is leverbaar in de loop van september 2018. Voor en bedrag van 649 euro wisselt hij van eigenaar.


MERK

EDITORS' CHOICE