NIEUWSKlipsch

Klipsch RF-7 III: nieuwe vloerstaander in de Reference-productlijn

De Amerikaanse luidsprekerbouwer Klipsch heeft de RF-7 III gelanceerd, een vloerstaande luidspreker die zich bevindt aan de bovenkant van het portfolio van Klipsch. De nieuwe RF-7 III, met zijn opvallende koperkleurige dubbele middentoner/woofer en hoorngeladen tweeter, is een verbetering van zijn voorganger de Reference II vloerstaande luidspreker en claimt een reeks van upgrades en geluidsverbeteringen. De koper kan kiezen uit een drietal kleuren.

Klipsch RF-7 III: vloerstaande luidspreker

Bij het selecteren van de ideale tweeter, koos het in Arkansas gelegerde ontwikkelteam van Klipsch voor een 45 mm titanium compressie-aansturing met een verbeterde faseplug geometrie. Door deze nieuwe tweeter te koppelen aan een nieuwe Tractrix-hoorn, gevormd uit gecomprimeerd rubber om een ronde hals met een vierkante opening te geven, kan Klipsch zeggen dat de hoge frequentierespons is verbeterd, waardoor de algehele dynamiek voor de meest natuurlijke geluidslevering wordt verbeterd.

De koperkleurige woofers/middentoners, elk met een diameter van 254 millimeter, maken gebruik van een robuust aluminium frame voor prestaties die vrij zijn van resonantie. De kast heeft afmetingen van 352 x 1.245 x 454 millimeter (BxHxD) en weegt ruim 44 kilogram. Vanwege de hoge gevoeligheid van 100 dB in acht Ohm, kan de RF-7 III ook door minder potige versterkers worden aangestuurd. Het frequentiebereik loopt van 32 Hz tot 25 kHz binnen een marge van +/- 3 dB.

Klipsch RF-7 III: prijs en leveringsinformatie

De koper kan kiezen uit een uitvoering in walnoot, kersen of zwart essenfineer. Voor een bedrag van net geen 2.200 euro per stuk wisselt de RF-7 III van eigenaar.

MERK

EDITORS' CHOICE