NIEUWSTeufel

Teufel Cinebar Pro soundbar met draadloze sub

Teufel lanceert met de Cinebar Pro de krachtigste soundbar van het Berlijnse merk. De stevige broer van onder meer de Soundbar en de Cinebar One is voorzien van HDMI-ingangen met 4K-ondersteuning, ingebouwde mogelijkheden voor audio streaming via Bluetooth, wifi, Google Chromecast en Spotify Connect en wordt geleverd met een draadloze XL-subwoofer, optioneel inzetbaar in downfire- of frontfire-modus. 

Teufel Cinebar Pro

De kersverse soundbar Cinebar Pro is 120cm breed en is voorzien van twee middelspeakers en twee tweeters ingebouwd. De T10 subwoofer zorgt namelijk voor de lage frequenties. Deze maakt een draadloze verbinding met de soundbar en kan dus flexibel in de huiskamer worden opgesteld. Het basgeluid kan naar wens naar beneden (downfire) of de kamer in (frontfire) worden gericht. De in eigen beheer ontwikkelde Dynamore Ultra-technologie van Teufel maakt gebruik van drivers aan de zijkant van de Cinebar Pro voor virtueel surround sound. De sterkte van dit effect kan eenvoudig via de afstandsbediening worden ingesteld.

4 x HDMI

Er kunnen vier HDMI-apparaten direct op de Cinebar Pro worden aangesloten, waarbij ondersteuning voor 4K-audio wordt geboden. De soundbar biedt daarnaast een optische en coaxiale digitale audio-ingang en twee stekkeringangen. De verbinding met de televisie verloopt via HDMI met ARC en CEC. Het geluid van de interne televisiebron (zoals de ingebouwde televisieontvanger of smart tv-content) wordt met Audio Return Channel (ARC) direct naar de Cinebar Pro doorgeleid. Dankzij het gebruik van Consumer Electronic Control (CEC) kunnen alle basisfuncties van de soundbar met de afstandsbediening van de televisie worden bediend. De Cinebar Pro is tevens geschikt voor surround doordat een versterker voor een luidspreker op de achtergrond (zoals de RearStation 4 van Teufel zelf) kan worden aangesloten op de rear out-aansluiting om het geluidssignaal draadloos naar de achterste luidspreker te verzenden.

Audiostreaming

De Cinebar Pro richt zich ook op muziekweergave doordat je audio rechtstreeks vanaf een mobiele telefoon naar de soundbar kan streamen via bluetooth of wifi. Dankzij het gebruik van de ‘Google Chromecast built-in’-standaard kunnen streams van honderden apps rechtstreeks worden afgespeeld en daarnaast is er integratie met Spotify Connect. Via de meegeleverde afstandsbediening zijn alle belangrijke functies direct beschikbaar. Naast het volume kan ook het piekniveau van de subwoofer met een druk op een knop worden aangepast. Speciale knoppen voor Dynamore, de surround sound-modus, bas en treble maken het mogelijk om het geluid snel te optimaliseren zonder allerlei menu’s te moeten doorlopen. Voor de meest voorkomende scenario’s staan de vier geluidsmodi Music, Voice, Movie en Night ter beschikking. Voor basisfuncties zoals aan/uit, harder/zachter of minder volume en de selectie van geluidsbronnen zijn knoppen aan de voorzijde van de soundbar aanwezig.

Prijs en beschikbaarheid

De Teufel Cinebar Pro is per direct verkrijgbaar voor een prijs van 1.299,99 euro en wordt met een sokkel plus afstandsbediening met batterijen geleverd. Ook de draadloze subwoofer T10 maakt deel uit van de set. De Cinebar Pro is te vinden in de webwinkel van Teufel op www.teufelaudio.nl.

MERK

EDITORS' CHOICE