NIEUWSQuadral

Quadral Breeze Blue L en XL: compacte actieve luidsprekers met bluetooth

Het Duitse audiobedrijf Quadral heeft een tweetal nieuwe luidsprekers aan zijn portfolio toegevoegd genaamd Breeze Blue L en Breeze Blue XL. Het gaat om compacte modellen die muzieksignaal via bluetooth kunnen ontvangen of via de analoge 3,5 millimeter jackingang. Een IR-afstandbediening wordt meegeleverd.

Quadral Breeze Blue L en Breeze Blue XL: frisse bries volgens Quadral

De nieuwe Breeze-luidsprekers van het Duitse Quadral zijn een uitbreiding van de Breeze-productlijn, maar de nieuwe Breeze Blue L en Breeze Blue XL hebben een stopcontact nodig en zijn dus bedoeld voor thuis. De nieuwe compacte actieve luidsprekers zijn als stereoluidsprekers ontworpen en zijn voorzien van een versterkervermogen van 2 x 35 en 2 x 45 Watt voor “weelderige reserves en voor een authentieke hifiprestaties in elke situatie,” aldus Quadral.

Beide modellen zijn basreflex systemen en werken volgens het master/slave-systeem. De master heeft alle aansluitingen, voedingsaansluiting en versterkers aan boord en dient met een luidsprekerkabel verbonden te worden met de slave.

De Breeze Blue L is 15,5 x 10,5 x 13, 5 centimeter groot en weegt 3,5 kilogram. De Breeze Blue XL is iets groter met 21 x 14 x 19 centimeter en hij weegt 6,1 kilogram. De Breeze Blue L heeft een woofer met een diameter van 80 millimeter en een tweeter van 25 millimeter. De woofer van de Breeze Blue XL is 110 millimeter groot. De tweeter is hetzelfde als van de Breeze Blue L.

Naast het draadloos afspelen vanaf bluetooth-apparaten, hebben de nieuwe Breeze-modellen een analoge 3,5 millimeter jackaansluiting en een subwooferuitgang. De Breeze Blue XL heeft ook een analoge RCA-ingang en een optische ingang, alsmede een usb-oplaadpoort. De verbinding tussen de luidsprekers van een paar gebeurt via schroefklemmen en een  conventionele luidsprekerkabel.

Quadral Breeze Blue L en Breeze Blue XL: prijs en leveringsinformatie

De nieuwe Breeze-modellen zijn verkrijgbaar in glanzend zwart of glanzend zwarte uitvoering. Een setje Breeze Blue L’s kost 300 euro. Een setje Breeze Blue XL’s gaat voor 400 euro over de toonbank.EDITORS' CHOICE