NIEUWSQuadral

Quadral presenteert vloerstaander en nieuwe draadloze luidsprekers

Het Duitse Quadral heeft onlangs een productlijn genaamd Breeze geïntroduceerd die bestaat uit draadloze luidsprekers. De Breeze 1 en Breeze 2 zijn de nieuwste modellen, beide voorzien van een accu die voor ten minste twintig uur luisterplezier zou moeten zorgen. Ook de laatste vloerstaander van Quadral genaamd Aurum Vulkan 9 zorgt voor het nodige luisterplezier maar dan in de woonkamer.

Quadral Breeze 1 en Breeze 2

Ook het Duitse Quadral is in de markt van draadloze luidsprekers gestapt. De Breeze 1 is de kleinste van de twee met afmetingen van 15, 5 x 22 x 12 centimeter. De kast heeft twee drivers aan boord en kan alleen mono weergeven. De koper kan kiezen uit de kleuren wit en zwart. Het frequentiebereik loopt van 60 Hz tot 25 kHz. Het maximale vermogen is 25 Watt. De accu zou circa twintig mee moeten gaan, maar dan moet het volume van de Breeze 1 niet verder dan half open gedraaid worden. Muzieksignaal komt binnen via bluetooth, wifi of een aux-aansluiting. Bediening vindt plaats met een app op een telefoon of tablet. De Breeze 1 is te koop voor 299 euro.

De Breeze 2 is groter en is geschikt voor stereoweergave. Het frequentiebereik begint iets lager en loopt van 50 Hz tot 25 kHz. De afmetingen zijn 15,5 x 44 x 17 centimeter. De accu zou wat langer mee moeten gaan, niet twintig maar vijfentwintig uur, op half vermogen. Ook de Breeze 2 is voorzien van bluetooth, wifi en een aux-aansluiting. De Breeze 2 is te koop voor 449 euro in wit of zwart.

Beide Breeze-luidsprekers kunnen gebruikt worden voor multiroom-weergave, maar kunnen ook makkelijk meegenomen worden aan de draaglus.

Quadral Aurum Vulkan 9

De Aurum Vulkan 9 is een vloerstaander en is het nieuwste topmodel van Quadral. Volgens Quadral is de Aurum Vulkan 9 in staat om vrijwel onuitputtelijke vermogensreserves te gebruiken zonder finesse te verliezen. De weergave is natuurlijk en ontspannen, ook op hoge volumes.

De Aurum Vulkan 9 geeft al weer vanaf 21 Hz en gaat door tot 65 kHz. De impedantie is vier Ohms. Het is een 57 kilogram zware drieweg vloerstaander met twee woofers van 235 millimeter, twee middentoners van 155 millimeter en een ribbon tweeter. De drivers zijn volgens het D’appolito-principe ingedeeld op de baffle. De tweeter bevindt zich dus niet aan de bovenkant maar tussen de middentoners om faseverschillen tussen hoge en middentonen kleiner te maken.

De Aurum Vulkan 9 is verkrijgbaar notenhouten uitvoering en is te koop voor een adviesprijs van 6.000 euro per stuk. Voor een zwarte of witte uitvoering betaalt de koper 250 euro per stuk meer en voor 750 per stuk extra kan worden gekozen uit 190 RAL-kleuren.


EDITORS' CHOICE