NIEUWSRoon

Roon 1.5 is live met ondersteuning van Chromecast

Roon Labs, de maker van de Roon-software, heeft versie 1.5 van de Roon-software uitgebracht. De belangrijkste wijziging is de toevoeging van ondersteuning van Chromecast, Ook is een betere afhandeling van Tidal-albums toegevoegd en zijn verbeteringen doorgevoerd met betrekking tot functionaliteit en stabiliteit. De nieuwe software is per direct beschikbaar. 

Roon 1.5 Build 333: Roon ondersteunt Chromecast

Roon Labs heeft naar eigen zeggen hard gewerkt aan de eerste release van deze zomer en heeft vol trots gemeld dat de nieuwe versie van de Roon-software Chromecast ondersteunt. Nog niet bekend met Roon-software? Lees dan onze recensie over Roon.

Vanaf release 1.5 Build 333 streamt Roon naar elk Chromecast-apparaat, inclusief apparaten met schermen (zoals Chromecast Gen 1, Gen 2 en Ultra), evenals apparaten met alleen audio, zoals Google Home, Google Home Mini, Google Home Max, en natuurlijk Chromecast Audio. Apparaten van derden die Chromecast ondersteunen, zouden ook moeten werken, aldus Roon Labs.

Voor Chromecast-apparaten die voorzien zin van een scherm, geeft Roon albumhoezen en artiestfoto's weer. Apparaten met alleen audio, zoals Google Home en Google Home Max, werken ook als zones in Roon. De standaard Chromecast-besturingselementen zouden ook moeten werken op Google hardware. Dit betekent dat Android-apparaten afspeel- / pauzebesturingselementen als meldingen weergeven en dat zowel Android- als iOS-apparaten besturingsfuncties moeten bieden via de Google Home-app.

Desgewenst kan Roon afspelen op gegroepeerde audioapparaten die weergegeven worden als extra audioapparaten. Gegroepeerd afspelen kan overigens niet als het gaat om beeldapparatuur. Dit is een beperking van Google zelf en Roon Labs kan daar dus niets aan veranderen.

Roon 1.5 Build 333: andere wijzigingen en toevoegingen

Wie slechts een of twee tracks uit een Tidal-album heeft toegevoegd, kan nu veel gemakkelijker naar het volledige album op Tidal te gaan en de rest van de tracks aan je bibliotheek toe te voegen.

Vanaf de release van vandaag wordt alle lossy inhoud gedecodeerd naar 24-bits samples. Eerdere versies van Roon hebben deze indelingen gedecodeerd naar 16-bits samples.

Release 1.5 Build 333 bevat ook stabiliteitsoplossingen die zijn gericht op Airplay 2-apparaten. Op dit moment ondersteunt Roon Airplay 2 niet, maar apparaten met Airplay 2-ondersteuning zouden achterwaarts compatibel moeten zijn en dit zou een aantal problemen moeten oplossen die recent zijn opgekomen.

Roon 1.5 Build 333: meer weten?

Wie meer wil weten en de uitgebreide lijst van wijzigingen wil bekijken, kan kijken op deze webpagina van Roon Labs.

MERK

EDITORS' CHOICE