NIEUWSiFi

iFi OTG kabels: korte stevige kabels voor onderweg

Het Britse iFi heeft een nieuwe productlijn van kabels uitgebracht die bedoeld zijn voor gebruik onderweg. De nieuwe productlijn heeft Audiophile OTG, waarbij OTG staat voor On-The-Go. De kabels zijn kort maar stevig en zijn bedoeld voor de verbinding tussen een draagbare DA-converter en een Android-smartphone. 

iFi Audiophile OTG: kort maar krachtig

Als je op straat loopt en luister naar je favoriete liedje op je Android-apparaat, zou dat je een sprong in de goede richting moeten geven, maar een slechte geluidskwaliteit kan je doen struikelen, aldus het Britse iFi. Lange kabels kunnen je overigens ook doen struikelen. iFi heeft daarom korte kabels van slechts twaalf centimeter uitgebracht om een Android-smartphone of tablet op een degelijke te verbinden met een draagbare DA-converter.

De USB-C is USB 3.0-standaard en er is ook een micro-USB-versie. De USB 3.0 'A' vrouwelijke connector biedt een veel meer mechanisch betrouwbare verbinding, een factor waar niet veel rekening mee wordt gehouden. De stekker past direct in een platte type A usb-poort van het micro- of nano iDSD Black Label en zorgt voor een krachtige en stabiele audioverbinding.

iFi’s OTG-kabels voor audiofiele kwaliteit zijn gemaakt van zuiver koper van OFHC-continumassa, dat zorgt voor een zuiver geluid tussen een Android-apparaat en een DA-converter, aldus iFi.

De nieuwe OTG-kabels van iFi zijn te koop voor 19 euro per stuk.

MERK

EDITORS' CHOICE