NIEUWSiFi

iFi Nano iDSD Black Label: beproefd concept in een kleiner jasje

Sinan Kökbugur | 02 november 2017 | Fotografie Fabrikant | iFi

Het van het Britse merk AMR afgeleide iFi heeft een nieuwe draagbare DA-converter uitgebracht genaamd iFi Nano iDSD Black Label. De nieuweling ondersteunt DSD en MQA en geeft met een volle accu tien tot twaalf uur muziekplezier. Zoals de naam van het apparaat al een beetje verraadt, de behuizing van de iFi Nano iDSD BL is half zo groot als de behuizing van de micro-serie van iFi. Naar verwachting zal hij binnenkort leverbaar zijn.

iFi Nano iDSD Black Label: net zo goed als het origineel, maar dan kleiner en beter

Het Britse merk AMR voert onder de naam iFi een reeks handzame en draagbare producten waaronder DA-converters en hoofdtelefoonversterkers. Eerder heeft iFi de Micro iDSD Black Label uitgebracht, een usb-dac voorzien van een hoofdtelefoonversterker en een accu. De nieuwe iFi Nano iDSD Black Label lijkt een afgeleide van de micro-versie. De nano-versie is echter ook een verbetering met een kleinere behuizing, langere accuduur en ondersteuning van MQA.

De DA-converter/hoofdtelefoonversterker is voorzien van een lithium-polymeer accu waardoor hij 10 tot 12 uur zonder stopcontact is te gebruiken. Volgens iFi is hij ideaal om aan te sluiten op een iPhone, iPad of Android apparaat of voor gebruik als volwaardige usb dac bij een Windows- of Apple-computer. De regelbare hoofdtelefoonuitgang levert voldoende vermogen om iedere hoofdtelefoon aan te sturen. Daarnaast maakt de 3,5mm mini-jack uitgang aansluiten op een versterker mogelijk. Samen met een smartphone op reis en geen laptop bij de hand om de iDSD BL te voeden? Een originele iPad-lader biedt in dat geval uitkomst.

De iFi nano iDSD Black Label ondersteunt nagenoeg alle denkbare formaten zoals native PCM, meervoudig DSD, DXD en MQA. De ruisvloer ligt op -107 dB of lager. De totale harmonische vervorming is kleiner dan 0,005 procent.

Verder heeft het apparaat twee eventueel te gebruiken filterinstellingen. Standje “listen” is om te luisteren en standje “measure” is om te meten. De logica hierachter is niet goed te volgen, maar gebruik van een filter is niet verplicht.

Om de iFi nano iDSD usb dac te koppelen met een iPhone of iPad is een Lightning naar USB-adaptor nodig. Die zit niet in het leveringspakket en moet dus apart gekocht worden. Wel in het leveringspakket zitten een rubbermatje en twee rubberbandjes om een smartphone of muziekspeler aan de nano usb dac te bevestigen. Met een gewicht van 139 gram is het apparaat zondermeer draagbaar te noemen

iFi Nano iDSD Black Label: prijs en leveringsinformatie

Naar verwachting zal de iFi Nano iDSD BL binnenkort verkrijgbaar zijn voor een prijs van 249 euro.

MERK

EDITORS' CHOICE