NIEUWSQuad

Quad’s Era-1 is rijp voor productie en komt naar de markt

Het Britse Quad is vooral bekend om zijn bronnen, versterkers en luidsprekers en dan met name om zijn elektrostatische luidsprekers. De Era-1 is de eerste hoofdtelefoon van Quad. De Era-1 is eind april 2018 aangekondigd, maar op dat moment was nog niet veel informatie beschikbaar. Quad heeft inmiddels foto’s vrijgegeven en aangekondigd dat de Era-1 naar verwachting eind juli 2018 zijn weg naar de winkel zal vinden. 

Quad Era-1: de eerste hoofdtelefoon van Quad

De markt van hoofdtelefoons is de laatste jaren sterk gegroeid en dat geldt voor alle typen en prijsklassen. Dat hoofdtelefoons goed worden verkocht is ook te zien in het straatbeeld en het openbaar vervoer. Ook veel audiobedrijven  die zich nooit hebben bekommerd om hoofdtelefoons, zijn in de markt van hoofdtelefoons gestapt. Het aanbod voor de consument is overweldigend te noemen.

Ook het Britse audiobedrijf Quad, dat met name bekend is om zijn elektrostatische luidsprekers, hoewel het bedrijf ook gewone luidsprekers, versterkers en bronnen bouwt. is in de markt van hoofdtelefoons gestapt, zo schreven wij eind april 2018. De Era-1 is de eerste hoofdtelefoon van het bedrijf. De Era-1 is een magnetostatische hoofdtelefoon waarin volgens Quad een speciale techniek is verwerkt om non-lineaire  resonanties te onderdrukken. De drivers zijn zorgvuldig gematched. Quad stelt dat achter de driver een metalen ruimte c.q. akoestische kamer is ontworpen ter verbetering van de geluidskwaliteit.

Quad heeft naar eigen zeggen geen inductieve componenten geplaatst ter vermijding van inductie gerelateerde intermodulatievervorming.  De gevoeligheid van de hoofdtelefoon is hoog en de impedantie laag en dat geeft een breed toepassingbereik, van draagbare muziekspelers tot hoogwaardige hoofdtelefoonversterkers, aldus Quad.

De koper krijgt twee setjes oorkussend meegeleverd. De ene set is gemaakt van zacht leer en de andere set is gemaakt van latex dat is overtrokken met fleece-doek. Een afneembare kabel van 215 centimeter wordt meegeleverd, evenals een duurzame opbergdoos.

De Era-1 is naar verwachting vanaf eind juli 2018 leverbaar. In Groot-Brittannië zal de Era-1 600 Britse ponden kosten. De prijs voor Nederland is nog niet bekend gemaakt.

 

MERK

EDITORS' CHOICE