NIEUWSQuad

De Era-1 is de eerste hoofdtelefoon van Quad

Het Britse Quad is vooral bekend om zijn bronnen, versterkers en luidsprekers en dan met name om zijn elektrostatische luidsprekers. Quad lijkt nu ook hoofdtelefoons te willen gaan produceren. De Era-1 is de eerste hoofdtelefoon van Quad. Quad heeft nog niet veel details vrijgegeven, maar de beschikbare informatie willen wij vast delen met onze lezers.

Quad Era-1: magnetostatische hoofdtelefoon

Het Britse audiobedrijf Quad is met name bekend om zijn elektrostatische luidsprekers, hoewel het bedrijf ook gewone luidsprekers, versterkers en bronnen bouwt. Hoofdtelefoons heeft Quad nooit gebouwd, maar daar lijkt nu verandering in te komen.

Quad heeft de ERA-1 getoond. Dit is een magnetostatische hoofdtelefoon en het is de eerste hoofdtelefoon van Quad. Volgens Quad zijn de prestaties van de Era-1 vergelijkbaar met de prestaties van de beroemde elektrostatische luidsprekers van Quad. Magnetostatische en elektrostatische technieken zijn overigens behoorlijk verschillend van elkaar, maar beide technieken maken gebruik van hele dunne membranen en bieden een transparante en vervormingsvrije weergave.

Quad claimt ook dat de ERA-1 een lage impedantie en hoge gevoeligheid heeft en om die reden makkelijk kan samenwerken met een breed scala aan componenten, van draagbare muziekspelers tot hoofdtelefoonversterkers.

De hoofdtelefoon zal worden geleverd met oorbeschermers van zacht leer en fleece, een afneembare kabel en een luxe draagtas. Voor het overige is nog niet veel meer bekend gemaakt.

En hoeveel gaat de ERA-1 kosten? De prijzen, net als alle andere specificaties, moeten nog worden bevestigd, maar we verwachten dat alles duidelijker zal worden rond de tijd van de High End Show in MĂĽnchen die op 11 mei a.s. begint.

MERK

EDITORS' CHOICE