NIEUWST+A

T+A toont nieuwe vloerstaanders en mono-buizenversterker

Het Duitse audiobedrijf T+A viert dit jaar zijn veertigste verjaardag en doet dat onder andere door het uitbrengen van een drietal nieuwe Criterion CTL-vloerstaanders en een mono-eindversterker genaamd M 40 HV. De nieuwe producten zijn aan het publiek getoond op de High End audiobeurs in München. Het is nog niet bekend wanneer de producten in de winkel zullen liggen en voor welke prijs.

T+A Criterion CTL-productlijn: compacte maar krachtige vloerstaanders

Het Duitse audiobedrijf T+A heeft een drietal vloerstaanders ontwikkeld genaamd S 2200 CTL, S 2100 CTL en S 2000 CTL. De nieuwelingen zijn onderdeel van de Criterion CTL-productlijn en zijn ontworpen om compacter maar tegelijkertijd krachtiger te zijn dan eerdere modellen.

Alle drie de vloerstaanders zijn voorzien van twee basdrivers, een 'wide-range' mid-range driver en een nieuw type 'super treble' dome-tweeter gemaakt van behandeld textiel. De luidsprekers bevatten ook een nieuw ontwerp van de transmissielijn en verbeterde drivereenheden, en er wordt beweerd dat ze raffinement, een 'overtreffende trap dispersiepatroon' en 'verbazingwekkend ruimtelijk geluid' opleveren.

Het belangrijkste verschil tussen de drie modellen is de maat: de S 2200 is het topmodel met de hoogste kast en de grootste drivers (22 centimeter), de S 2100 zit in het midden op een meter hoog, terwijl de S 2000 de kleinste en slankste van het drietal is met een hoogte van 95 centimeter.

T+A M 40 HV: mono eindversterker met buizen in de voortrap

Ondertussen is de M 40 HV eindversterker ontworpen om te voldoen aan de 'hoogste audiofiele eisen', aldus T+A. Alle versterkertrappen van de M 40 HV zijn gebouwd met hoogwaardige componenten en ontworpen om puur lineair te werken om ongewenste vervorming tot een minimum te beperken.

De ingangstrap van de nieuwe M 40 HV maakt gebruik van buizenversterking en de eindtrap is dubbel uitgevoerd. Elk van deze eindtrappen kan tot 1.000 Watt leveren en is verbonden met een paar luidsprekeraansluitingen. Op deze manier kan de versterker op een parallelle manier worden aangesloten, om de vermogensoutput te maximaliseren, of in een bi-amp-configuratie, zodat afzonderlijke signalen worden gestuurd naar de woofers enerzijds en de middentoners en tweeters anderzijds.

T+A heeft nog geen prijs- en leveringsinformatie bekend gemaakt maar waarschijnlijk volgen later een paar behoorlijk forse prijskaartjes.

MERK

EDITORS' CHOICE