NIEUWSPS Audio

PS Audio vernieuwt productlijn van regeneratoren

Het Amerikaanse PS Audio bouwt versterkers en bronnen, maar heeft ook een productlijn van schone stroom producten. Het bedrijf heeft zijn productlijn van regeneratoren vernieuwd. De nieuwe DirectStream Power Plant 12 is de opvolger van de P5 Power Plant. De Direct Stream Power Plant 15 is de opvolger van de P10 Power Plant. De eerder aangekondigde DirectStream Power Plant 20, die aan de bovenkant van het portfolio is gepositioneerd, heeft geen voorganger en is dus helemaal nieuw.

PS Audio DirectStream Power Plants: schone stroom voor audioapparatuur

Uit onze stopcontacten zou een zuivere sinus van 230 Volt en 50 Hz moeten komen, zonder hoogfrequente spanningresten en gelijkspanningscomponenten. De praktijk is anders. De hoogte van de spanning is variabel en voorts is de netspanning altijd wel in enige mate vervuild, afhankelijk van de locatie en de activiteiten in de buurt. Sommige audio-apparaten zijn gevoelig voor vervuilde voedingsspanning. De voedingspanning kan met filters worden gereinigd, maar wie een stap verder wil gaan, laat de voedingsspanning opnieuw opbouwen door een regenerator.

Het in 1973 opgerichte Amerikaanse bedrijf PS Audio heeft een jarenlange ervaring met de bouw van schone stroom producten en regeneratoren in het bijzonder.

PS Audio DirectStream Power Plant 12: schone stroom tot 1.250 Watt

De nieuwe Direct Stream Power Plant 12 is de opvolger van de P5 Power Plant die met pensioen is gestuurd (lees ook onze recensie over de P5 Power Plant). De uitgangsimpedantie van het nieuwe model is drie keer lager dan van het oude model. De gebruiker van de Europese versie heeft de beschikking over vier aansluitingen. Het aanraakdisplay kan onder andere gebruikt worden als oscilloscoop, maar uiteraard kunnen ook allerlei andere waarden worden afgelezen.

We zijn nog in afwachting van prijsinformatie voor Nederland, maar de adviesprijs voor de VS is 5.000 dollar. Een belangstellende moet rekening houden met wisselkoersschommelingen, transportkosten, invoerheffingen en het lokale BTW-tarief. Vermoedelijk komt de prijs in Nederland dus iets hoger te liggen.

PS Audio DirectStream Power Plant 15: schone stroom tot 1.500 Watt

De nieuwe DirectStreamPower Plant 15 is iets groter en zwaarder dan de Power Plant 12. De Power Plant 15 is de opvolger van de P10 Power Plant, welke laatste lange tijd het vlaggenschip was van de vloot van regeneratoren. De Power Plant 15 kan maximaal 1.500 Watt aan schone stroom leveren. De uitgangsimpedantie is verbeterd en met een factor drie verlaagd in vergelijking met het oude model. De gebruiker heeft de beschikking over een negental aansluitingen. Net als de Power Plant 12 heeft de Power Plant 15 een aanraakdisplay. Volgens PS Audio is de Power Plant 15 ook geschikt om eindversterkers van schone stroom te voorzien.

De adviesprijs voor de VS is 7.500 dollar. Als wij prijsinformatie voor Nederland hebben, zullen wij dit bericht bijwerken.

PS Audio DirectStream Power Plant 20: schone stroom tot 3.600 Watt

De DirectStream Power Plant 20 is sinds 2 april 2018 op de markt. Begin maart 2018 schreven wij reeds over de DirectStreamPower Plant 20. De Power Plant 20, het huidige vlaggenschip, is de grootste en zwaarste regenerator van PS Audio en is volgens PS Audio ook geschikt om een zware eindversterker van schone stroom te voorzien. De prijs is net geen 12.000 euro.


EDITORS' CHOICE