NIEUWSPS Audio

PS Audio DirectStream Power Plant 20: groot, groter, grootst

Het Amerikaanse PS Audio bouwt versterkers en bronnen, maar heeft ook een productlijn van schone stroom producten. De nieuwe DirectStream Power Plant 20 produceert een schone voedingsspanning en kan pieken verwerken van 3.600 Watt. Volgens PS Audio is er geen vergelijkbaar product op de markt. De Power Plant 20 is groot en zwaar in de overtreffende trap. 

PS Audio DirectStream Power Plant 20: schone stroom voor grote stroomhonger

Uit onze stopcontacten zou een zuivere sinus van 230 Volt en 50 Hz moeten komen, zonder hoogfrequente spanningresten en gelijkspanningscomponenten. De praktijk is anders. De hoogte van de spanning is variabel en voorts is de netspanning altijd wel in enige mate vervuild, afhankelijk van de locatie en de activiteiten in de buurt. Sommige audio-apparaten zijn gevoelig voor vervuilde voedingsspanning. De voedingspanning kan met filters worden gereinigd, maar wie een stap verder wil gaan, laat de voedingsspanning opnieuw opbouwen door een regenerator.

De nieuwe DirectStream Power Plant 20 van het Amerikaanse PS Audio is een regenerator met een opmerkelijk hoog vermogen. Volgens PS Audio is het apparaat de beste uitdrukking van de kunst om beschermde, pure, gereguleerde, vervormingsvrije wisselstroom te leveren. Met een piekvermogen van 3.600 Watt en een piekstroom van 35 Ampčre, kan volgens PS Audio geen regenerator tippen aan de kracht van de Power Plant P20. Aangesloten op de P20, wordt een daarvoor gevoelig apparaat niet langer gehinderd door variaties in de hoogte van de spanning die onder andere wordt veroorzaakt door de onvermijdelijke weerstand van de kilometers aan bedrading tussen het stopcontact van de consument en de elektriciteitscentrale.

De DirectStream P20 reguleert zowel langdurige schommelingen als piekdynamiek zonder afwijking  en zorgt voor een solide basis van waaruit een state-of-the-art audio-systeem kan worden opgebouwd. De lage uitgangsimpedantie en ongehinderde AC-voeding zijn gelijk aan minder dan 18 meter 12-gauge draad die rechtstreeks is aangesloten op een stadsstroombron zonder de tussenliggende kilometers draad en de vele transformatoren en de meerdere buren die de stroomkracht verzwakken en vervuilen. De meest veeleisende muzieksystemen vereisen niets minder dan de P20, aldus PS Audio.

De Power Plant 20 is 43,2 x 35,6 x 28 centimeter groot en weegt 47,6 kilogram. Op de achterkant zijn 13 stopcontacten gemonteerd. De koeling is geheel passief en niemand hoeft zich dus te ergeren aan een draaiend ventilatortje. Op de voorkant is een groot aanraakdisplay gemonteerd waarop spanning en vervorming kunnen worden afgelezen. Ook is een oscilloscoop ingebouwd om de kwaliteit van de sinus nader te bekijken. De Power Plant P20 heeft een netwerkaansluiting. Configuratie en bediening kan met het aanraakdisplay of met een web browser.

We weten nog niet hoe de Power Plant 20 in de praktijk presteert. In een omgeving met weinig lichtnetvervuiling en spanningsvariaties zal het positieve effect naar verwachting minder groot zijn dan in een “vuile lichtnet”-omgeving. Dat een product van PS Audio in bepaalde omstandigheden een heilzame werking kan hebben, blijkt uit onze review over de PS Audio P5 Power Plant.

PS Audio DirectStream Power Plant 20: prijs en leveringsinformatie

De nieuwe DirectStream Power Plant is vanaf 2 april 2018 leverbaar in zwarte of aluminiumkleurige uitvoering. We hebben inmiddels officiėle prijsinformatie gekregen van importeur Aspera Audio: 11.995 euro.

 EDITORS' CHOICE