NIEUWSAequo Audio

Aequo Audio Gladium en Diluvium: twee nieuwe luidsprekers uit Nederland

Het in de plaats Eindhoven gevestigde Aequo Audio heeft een tweetal nieuwe luidsprekers aangekondigd. De Gladium, een drieweg luidspreker, is het eerste volledig passieve model van het bedrijf. De nieuwe Diluvium, een 4,5-weg systeem met actieve aansturing van de laagste frequenties, is het nieuwe vlaggenschip van Aequo Audio. De Gladium is bedoeld om de onderkant van het portfolio aan te vullen. Overigens, de eerde aangekondigde Stilla is momenteel te zien op de High End audiobeurs in München.

Aequo Audio Gladium: passief gesloten drieweg systeem

De Gladium zal het eerste volledig passieve model zijn dat door de Nederlandse luidsprekerbouwer Aequo Audio wordt aangeboden. Het grotere volume van de kast zorgt voor een diepe frequentieverlenging in de onderste regionen zonder het gebruik van de techniek genaamd ARPEC die is te vinden in Aequo's compacte hybride luidsprekerportfolio.

De kast is zwaar en stijf en heeft een dubbele 30 millimeter dikke baffle. Ultramoderne driver-technologie en geavanceerde materiaalkeuzes maken het duidelijk een volledige aanvulling op de Aequo Audio-stal, aldus Aequo Audio. De drie supersnelle en zeer lage distorsie-drivers zijn rechtstreeks afgeleid van de modellen Ensis en Stilla, zoals de 10-inch subwoofer (Ensis) en EHDL-tweetersysteem voor een groot geluidsbeeld en holografische weergave. Ze worden geleverd in een perfecte coherente synergie door een audiofiel lage-orde crossover en leveren een indrukwekkende, open, niet-vermoeiende luisterervaring. Speciaal gemaakt voor grotere hifi-systemen, het zal de ware emotionele muzikale boodschap aan nog meer huiskamers over de hele wereld afgeven, aldus de wervende tekst van Aequo Audio.

De Gladium wisselt straks voor 10.000 euro per paar van eigenaar.

Aequo Audio Diluvium: gesloten 4,5-weg systeem met actieve aansturing van lage frequenties

De nieuwe Diluvium, die al circa een jaar geleden is aangkondigd, is het nieuwe vlaggenschip en vult dus het portfolio aan de bovenkant aan. Na prototyping van het ontwerp van 2017 en het moeiteloos evalueren volgens het credo 'vorm volgt functie', brachten de ontwerpers alle gegevens terug naar de tekentafel en ontwikkelden een nieuwe kastconstructie met nieuwe en grotere, front-firing subwoofers van 13 en 11 inch, evenals een enkele nieuwe optimale upper-bass driver van 8 inch, allemaal in gesloten behuizing en individueel bestuurd door ARPEC ™ -systemen en actief aangedreven door de nieuwste Ncore-technologie.

De vijf drivers zijn volgens Aequo Audio 's werelds beste presteerders op het gebied van stijfheid versus zelfdemping, netheid, resolutie, gevoeligheid en dynamische eigenschappen, binnen de frequentieband waar ze in werken. Elke magneet, ophanging en conus zijn geperfectioneerd tot in het kleinste detail en gemonteerd in een nul-resonantie kast die tijdsafstemming van alle drivers op de millimeter mogelijk maakt.

De vijf drivers zijn volgens Aequo Audio 's werelds beste presteerders op het gebied van stijfheid versus zelfdemping, netheid, resolutie, gevoeligheid en dynamische eigenschappen, binnen de frequentieband waar ze in werken. Elke magneet, ophanging en conus zijn geperfectioneerd tot in het kleinste detail en gemonteerd in een nul-resonantie kast die tijdsafstemming van alle drivers op de millimeter mogelijk maakt. De Diluvium zal zeker nieuwe normen stellen in de gezamenlijke inspanning van de high-end industrie op weg naar ultiem geluid en het verdient zijn rechtmatige plaats in 's werelds beste luisterruimtes, aldus Aequo Audio.

De Diluvium gaat straks voor een bedrag van 68.000 euro per paar over de toonbank.

Aequo Audio Stilla: vorig jaar aangekondigd en nu te zien in München

Ook het model Stilla was al een jaar geleden aangekondigd. Momenteel kan de nieuwe luidspreker bekeken worden op de High End audiobeurs in München. De basisprijs is 18.000 euro voor een paartje.

MERK

EDITORS' CHOICE