NIEUWSMOON

Moon 390: dac, streamer en voorversterker in één kast, te zien op HEM

Het Canadese Simaudio heeft de nieuwe Moon 390 aangekondigd en ook aan het publiek getoond op de High End audiobeurs in München. De nieuwe 390 is een DA-converter, streamer en voorversterker in één kast en is voorzien van de nieuwe MiND 2-module van Moon. Voeg een eindversterker en luidsprekers toe en de muziek kan beginnen. 

Moon 390: DA-converter, streamer en voorversterker

De Moon 390 van het Canadese Simaudio is een goed uitgeruste machine, bestaande uit een netwerk-streamer, DA-converter, voorversterker, hoofdtelefoonversterker en mm/mc-phonotrap. Maar in tegenstelling tot het Neo Ace all-in-one-systeem van het bedrijf, heeft de 390 geen ingebouwde versterking. Een eindversterker en luidsprekers of een set actieve luidsprekers moeten dus nog worden toegevoegd.

Feitelijk is de nieuwe Moon 390 een combinatie van de 350P voorversterker en de 380D DA-converter van het merk met de nieuwste netwerk streaming-architectuur, genaamd MiND 2 (MiND staat voor Moon intelligent Network Device). Gezien het feit dat de MiND 2 de volgende versie van de streamingarchitectuur is die te vinden is in de bekroonde dac-less Moon Neo MiND-streamer, mogen we redelijkerwijs verwachten dat deze goed zal presteren.

De functies en specificaties zijn overvloedig, hetgeen misschien ook wel verwacht mag worden voor de vraagprijs. Dankzij de integratie van de MiND 2-streamingmodule van het merk en de ESS Pro DAC kan de Moon 390 een groot aantal audioformaten afspelen, waaronder DSD (tot DSD256) en PCM (tot 32bit / 384kHz).

De MiND 2 ondersteunt ook MQA. De Moon 390 ondersteunt voorts hi-res streaming via Tidal Masters (streaming vergelijkbaar met cd-kwaliteit), Qobuz Sublime + en Deezer Hi-Fi. Handig is de ondersteuning van bluetooth aptX voor offline streaming. De 390 is Roon Ready. Bestaande eigenaren van MiND 2-compatibele producten, kunnen elke digitale of analoge bron die op de ingangen van de 390 is aangesloten naar andere MiND 2-zones op hetzelfde netwerk streamen.

Moon 390: prijs en leveringsinformatie

De koper kan straks kiezen uit een zwarte, zilverkleurige of tweekleuren uitvoering. We weten nog niet precies wanneer de nieuwe 390 leverbaar zal zijn en voor welke prijs. Naar verluidt zal hij binnenkort in de winkel liggen. Op een Engelstalige website zagen wij een prijs van 4.750 Britse ponden.EDITORS' CHOICE