NIEUWSFocal

Focal breidt Utopia III Evo-lijn uit in Munchen

Focal voegt twee paradepaardjes toe aan de Utopia III Evo-lijn, met de Stella Utopia EM Evo en de Grande Utopia EM Evo - respectievelijk 100.000 en 180.000 euro per paar.

Focal heeft alweer een jaartje geleden de Utopia III lijn vernieuwd, simpelweg Utopia III Evo geheten. Eén editie van de grote hifi-show in München verder voegen de Fransen twee luidsprekers aan die serie toe: de Stella Utopia EM Evo en de Grande Utopia EM Evo.

Focal Utopia Evo III - de legende geëvolueerd

Sinds de lancering zo'n tien jaar geleden hebben de ingenieurs van Focal nooit stilgestaan, waardoor er in het afgelopen decennium al eerder verbeteringen werden gepresenteerd. Innovaties die steeds duidelijk naar voren kwam in de luidsprekerdrivers, de cross-over, de structuur van de modellen en, wellicht minder belangrijk, de beschikbare afwerkingen. In Utopia III Evo zijn er opnieuw eigenschappen ontdekt die de moeite waard zijn, zo belooft de fabrikant bij de presentatie in München. 

De grote speakers van de lijn integreren elementen uit het voortschrijdende onderzoek, waaronder de TMD-demper (Tuned Mass Demping), de NIC (Neutral Inductance Circuit), het MRR-systeem voor Machined Reinforcement Rings en -opnieuw- de cross-over.

De nieuwe afwerkingen voor de Stella en Grande zijn geïnspireerd door de audiowereld, resulterend in Metallic Blue, Ash Grey en British Racing Green, in aanvulling op het bestaande Black Lacquer en Carrara White.

De nieuwste luidsprekers in de Utopia Evo III-lijn verschijnen deze zomer op de markt. De Stella kost een mooi afgeronde 100.000 euro per paar, voor de Grande betaal je 180.000 euro per twee. Maar wees gerust; twee is genoeg.

MERK

EDITORS' CHOICE