NIEUWSFocal

Focal vernieuwt Utopia III: welkom Utopia III Evo

De Franse luidsprekerbouwer Focal heeft een nieuwe versie van zijn Utopia III-lijn aangekondigd. De nieuwe lijn heet kortweg Utopia III Evo. De Maestro Utopia III Evo en de Scala Utopia III Evo zullen als eerste twee de plaats van de non-Evo versies in Focal’s catalogus overnemen.

Utopia III Evo

Zowel de Maestro Utopia III Evo als de Scala Utopia III Evo zijn voorzien van Focal’s laatste innovaties genaamd TMD demping en NIC (Neutral Inductance Circuit). Beide modellen zijn drieweg weergevers, maar de Meastro heeft twee woofers.

TMD demping zorgt voor een lineaire frequentiekarakteristiek in het zo belangrijke middengebied tussen de 1.000 en 4.000 Hz. Tegelijkertijd is de vervorming in dit gebied teruggedrongen. Resultaat is een neutrale en ongekleurde weergave. NIC is een techniek die zorgt voor een stabiel magnetisch veld in de drivers en dat zorgt voor een lagere harmonische vervorming en intermodulatievervorming. Beide nieuwelingen zijn geschikt voor bi-amping, evenals de topmodellen Grande Utopia en Stella. De twee crossover-filters zijn van elkaar gescheiden ter minimalisatie van magnetische invloeden.

Beide luidsprekers zijn leverbaar vanaf augustus. De koper kan kiezen uit een vijftal kleuren. Prijzen zijn nog niet bekend.

Focal

Focal is gevestigd in Frankrijk en bouwt luidsprekers voor de huiskamer en voor verwerking in auto’s. Sinds kort bouwt Focal ook hoofdtelefoons. 

MERK

EDITORS' CHOICE