NIEUWSMarantz

Marantz KI Ruby versterker en SACD-speler getoond

Marantz en brand ambassador Ken Ishiwata hebben vandaag de Marantz KI Ruby-combinatie gepresenteerd, een versterker (PM-KI Ruby) en SACD-speler (SA-KI Ruby) die letterlijk en figuurlijk de signatuur van de 'frontman' van het merk draagt.

'Music is the highest form of art', zegt Ishiwata als hij het hifi-publiek voorstelt aan de jongste modellen van 'zijn' Marantz. 'Maar het is ook de meest nobele kunstvorm. Menselijke emotie gevangen, gekristalliseerd en doorgegeven aan anderen.'

Marantz KI Ruby

'When skill and passion come together, expect a masterpiece'. Marantz laat weinig twijfel bestaan over de keuze om 'Ruby' aan KI, de initialen van Ken Ishiwata, toe te voegen. Het zijn de 'edelstenen van de hifi-wereld'.

De SA-KI Ruby is voorzien van het Marantz-eigen SACD-M3 mechanisme, ondersteunt cd, sacd en data disc en is voorzien van een usb-b ingang voor hi-res in PCM/DXD tot 32-bit/384kHz en DSD tot 11,2MHz. Voor upsampling en filtering wordt gebruik gemaakt van de Marantz Musical Mastering streamingtechnologie. 

De PM-KI Ruby eindversterker (2x 100Watt aan 8 ohm, 2x 200Watt aan 4 ohm) heeft HDAM SA3 aan boord (de welbekende High Definition Amplifier Module van de Japanners) en is voorzien van een MM/MC-phono ingang met Marantz Musical Premium Phono EQ. Op de stand van Marantz wordt de nagelnieuwe KI Ruby-set gedemonstreerd op een paar speakers van Polk Audio, dat we sinds vorig jaar ook in de stal van Sound United vinden. Een set die overkomt als een soort baby-PM10 en SA10, met inderdaad ook enkele eigenschappen overgenomen - zoals de DAC. 

De KI Ruby's, waarvan de gelimiteerde oplage - duizend modellen - genummerd zijn en met een robijntje naast het logo zijn afgewerkt, gaan vierduizend euro per stuk kosten. Later in 2018 op de markt te verwachten.

MERK

EDITORS' CHOICE