NIEUWSShure

Shure introduceert KSE1200 hoofdtelefoonversterker voor hi-res audio

Shure heeft het KSE1200 Electrostatic Earphone System gepresenteerd, een versterking voor draagbare high-resolution-audioaudioapparatuur. Het nieuwe model is gebaseerd op de KSE1500, de eerste elektrostatische Sound Isolating-oortelefoon die het merk drie jaar geleden op de markt bracht.

Het KSE1200-systeem maakt gebruik van dezelfde prestaties en techniek, maar overbrugt de DSP en digitale ingangen die al zijn ingebouwd in veel van de huidige spelers van hoge kwaliteit. Het resultaat is een oplossing die dankzij de schakelingen in het elektrostatische deel van de versterker compacter en efficiënter is, en bovendien lager is geprijsd: het prijskaartje ligt rond de tweeduizend euro, zo'n duizend lager dan de KSE1500.

"De KSE1200 biedt de meest transparante luisterervaring die met de huidige draagbare spelers mogelijk is. Wij begrijpen wat ervoor nodig is om audioproducten van het hoogste kaliber te ontwerpen, ontwikkelen en produceren. Met ruim twintig jaar ervaring met oortelefoons kunnen we gerust zeggen dat onze elektrostatische oortelefoons het hoogtepunt van onze prestaties vormen,” aldus Matt Engstrom, Senior Category Director bij Shure. “Het nieuwe systeem KSE1200 is ontwikkeld voor mensen die de voorkeur geven aan de elektrostatische geluidssignatuur en daarbij hun eigen DAC gebruiken. Net als de KSE1500 levert de KSE1200 absoluut het hoogste niveau voor detail en scheiding dat bij draagbaar design beschikbaar is, en we zijn dolblij dat we nu elektrostatisch geluid voor een betaalbare prijs kunnen bieden.”

Voor veilig en comfortabel luistergenot wordt een ‘fit kit‘ meegeleverd, inclusief een keur aan oortelefoonhoesjes. De KSE1200 is vanaf komende zomer beschikbaar voor een adviesprijs van € 1.999,00. 

Kijk ook eens op de HiFi.nl Hoofdtelefoon Special voor nieuws, achtergronden en reviews

EDITORS' CHOICE