NIEUWSTop Wing

Top Wing toegevoegd aan aanbod Connaisseur-AV

Kort na het bericht over AnalogMagik is er weer een nieuw merk toegevoegd aan het aanbod van Connaisseur-AV: Top Wing. "We zijn erg trots en verheugd om aan te kondigen dat we het Japanse merk Top Wing hebben toegevoegd aan ons portfolio voor de Benelux en Scandinavië."

Top Wing is een innovatief Japans bedrijf met een andere kijk op de technologieën die worden gebruikt voor muziekreproductie via vinyl. Het merk is bijvoorbeeld de eerste om een 'coreless straight-flux' geluidsgeneratiesysteem in een cartridge implementeren. Dat ontwerpprincipe moet mogelijke problemen van het traditionele MC- en MM-ontwerp omzeilen.

MC & MM: hoe zit het ook weer?

Top Wing: Coreless Straight Flux

Het Coreless Straight Flux generatiesysteem heeft geen kernmateriaal, de linker en rechter kanaalspoelen zijn opgesteld in een V-formatie direct boven de magneet. Bij het tracken van een groef detecteert de naald fluctuaties in magnetische flux die worden gegenereerd door de golven van de groef en verzendt deze met 'totale nauwkeurigheid'. Connaisseur-AV: "Het systeem verschilt van standaardcartridges waarin de uitvoergolven als een spiraal onregelmatig bewegen binnen de magnetische flux. Top Wing cartridges worden niet beïnvloed door deze fluctuaties. Deze nieuwe benadering van cartridge-ontwerp werd bedacht door niemand minder dan Hiromu Meguro, de zeer getalenteerde all-round designer die werkte aan het ontwerp van Grace's legendarische F-8 en F-9 MM-cartridges en de Nakamichi Dragon CT en TX1000 cassettespelers."

Het assortiment bestaat uit twee modellen, de Blue Dragon (afbeelding) en de Red Sparrow. Beide zijn uitgerust met het Coreless Straight Flux-systeem, maar de body is verschillend. De Blue Dragon is gebouwd met Ultra Duralumin, terwijl de lichtere Red Sparrow gemaakt is van een samengesteld mengsel van titanium, droge carbon en hoogwaardige harsen. Adviesverkoopprijs? De Blue Dragon kost € 7.850, de Red Sparrow € 10.375.

Meer informatie over Top Wing vind je op de website. | Connaisseur-AV

EDITORS' CHOICE