NIEUWSEsoteric

Esoteric lanceert N-03T Network Audio Transport

Het Japanse Esoteric heeft een nieuwe streamer gelanceerd genaamd N-03T Network Audio Transport. De nieuwe N-03T concentreert zich volledig op de streamer-functies en heeft geen ingebouwde DA-converter aan boord. Het apparaat is Roon-ready en helemaal bij de tijd.

Esoteric N-03T Network Audio Transport: hi-end streamer zonder DA-converter

“Sommige audioliefhebbers zijn reeds in het bezit van een fantastische dac of een CD/SACD-speler met digitale ingang waarvan de kwaliteit en klank goed bevalt. Het aanschaffen van een streamer met ingebouwde dac is dan niet noodzakelijk. Voor deze liefhebbers heeft Esoteric de hagelnieuwe N-03T Network Audio Transport ontwikkeld. Een streamer op het niveau van de -03 serie maar dan zonder ingebouwde dac. Uiteraard net als de Esoteric N-05 en de N-01 voorzien van een fantastische app en de mogelijkheid om, naast het streamen van lokale content, ook de online content van Qobuz, Tidal, Spotify en Tunin radio te beluisteren. Het apparaat is Roon-ready dus Roon-liefhebbers kunnen het apparaat naadloos in hun netwerk integreren en aansturen via de Roon app,” aldus het Japanse Esoteric.

Esoteric N-03T: netwerkaudio

De N-03T vervult de droom van elke muziekliefhebber en dat is om vrijelijk toegang te krijgen tot muziek vanuit de woonkamerstoel en te genieten van de allerbeste geluidskwaliteit. De DSD master audiobron biedt een kristalheldere audioervaring, de geripte cd-verzameling is gerangschikt in een bibliotheek voor eenvoudige toegang en streaming-diensten brengen nieuwe muziek binnen handbereik. De N-03T is een netwerktransportsysteem voor geluid dat speciaal is ontworpen om via een usb-aansluiting op een externe DA-converter of een ingebouwde DA-converter van een Super Audio CD-speler aan te sluiten.

Esoteric N-03T: compatibel met een breed scala aan audiobronnen

Bij elk detail is gezorgd voor een audiokwaliteit die geschikt is voor hoogwaardige netwerkweergave. De N-03T is compatibel met een breed scala aan bestandsformaten (DSF, DSDIFF, FLAC, Apple Lossless, WAV, AIFF, MP3 en AAC) en ondersteunt weergave tot DSD 11,2MHz en PCM 32-bit/384 kHz via USB-uitvoer. Gapless playback wordt natuurlijk ook ondersteund.

Esoteric N-03T: Esoteric Sound Stream

Esoteric Sound Stream is een Apple iOS-app voor het afspelen van netwerken voor tablets en smartphones, ontworpen met de nadruk op intuïtieve bediening. Selecteer eenvoudig muziektracks met behulp van een tablet of smartphone om een aangepaste afspeellijst te maken en speel vervolgens de afspeellijst af. Alle schermen zijn intuïtief ontworpen voor eenvoudige bediening en toegang tot afspeellijsten en bibliotheken, zodat iedereen deze eenvoudig kan gebruiken. Het heeft ook een breed scala aan geavanceerde functies die voldoen aan de eisen van zelfs de meest ervaren gebruikers.

Een belangrijk kenmerk is de uitstekende zoekfunctie die volledig gebruikmaakt van taginformatie. Afbeeldingen worden ook opgeslagen in de app, zodat de gebruiker onmiddellijk door albumillustraties en bibliotheken kan bladeren op basis van categorieën zoals artiest, jaar van opname, componist of categorie.

Esoteric N-03T: alleen digitale uitgangen

De N-03T heeft een usb-poort voor koppeling met een externe DA-converter die signaal kan uitvoeren tot DSD 11,2MHz en PCM tot 32-bit/384 kHz. Hierdoor kan de N-03T worden aangesloten op een usb-dac of een (sa)cd-speler met een usb-poort. Twee andere digitale uitgangssystemen (1x XLR en 1x coaxiaal cinch) zijn ook voorhanden en deze ondersteunen PCM tot 24-bit/192 kHz en DSD2.8MHz (DoP).

Esoteric N-03T: muziekserverfunctie

De N-03T kan ook worden gebruikt als een vereenvoudigde muziekserver waarin een speler en een bibliotheek kunnen worden geïntegreerd door opslagapparaten met grote capaciteit aan te sluiten op twee usb-poorten aan de voor- en achterkant van het apparaat. Esoteric ondersteunt een breed scala aan streamingdiensten en audiocodecs.

Esoteric N-03T: uitgerust met twee krachtige onafhankelijke voedingen

De N-03T is uitgerust met twee grote ringkerntransformatoren, één voor de interne netwerkmodule en één voor de andere digitale circuits. In tegenstelling tot een standaard schakelende voeding, worden deze grote lineaire voedingen gemaakt met componenten van hoge kwaliteit, zoals grote filtercondensatoren en Schottky-diodes. De speciale voeding voor de netwerkmodule heeft ook een EDLC (Electric Double-layer Capacitor), een supercondensator met 1F (1.000.000 μF) capaciteit. Dit zou moeten zorgen voor een dramatische verbetering van de audiokwaliteit.

Esoteric N-03T: constructie van chassis met hoge stijfheid

Het onderchassis dat wordt gebruikt om de circuitcomponenten te beveiligen heeft een dubbellaagse structuur met twee stalen platen (5 mm en 2 mm). De voedingstransformator en andere componenten zijn driedimensionaal op de twee lagen gerangschikt om interferentie tussen componenten te voorkomen, en lasergesneden sleuven worden op elke laag aangebracht voor effectieve controle van trillingen. Een dikke, zware aluminium paneelbehuizing en de unieke puntvoeten van Esoteric (octrooinummers JP4075477 en JP3778108) zorgen voor een grondige mechanische ontkoppeling van trillingen.

Esoteric N-03T: te combineren met een goede DA-converter

Sinds de oprichting van Esoteric, heeft de filosofie van Esoteric zich toegespitst op modulaire audiosystemen, waarbij audio wordt onderverdeeld in afzonderlijke apparaten en elke apparaat wordt verfijnd om een maximale geluidskwaliteit te bereiken. Het netwerktransportsysteem van het N-03T-netwerk kan worden gecombineerd met Esoteric's reeks DA-converters (D-serie) en Super Audio CD-spelers (K-serie) om een systeem te bouwen naar wens van de gebruiker.

Esoteric N-03T: prijs en leveringsinformatie

De nieuwe N-03T zou binnenkort in de winkel moeten liggen, voor een adviesverkoopprijs van € 11.000.

EDITORS' CHOICE