NIEUWSPioneer

Pioneer XDP-02U: betaalbare draagbare hi-res muziekspeler

Het Japanse Pioneer heeft de XDP-02U op de afgelopen CES in Las Vegas getoond, maar het apparaat was toen nog niet te koop. Inmiddels zijn meer gegevens bekend en de uitlevering zal binnenkort ook beginnen. De XDP-02U combineert audiofiele prestaties met een compact ontwerp. De koper kan kiezen uit de kleuren matwit, marineblauw en parelroze. 

Pioneer XDP-02U: betaalbaar, draagbaar en goede prestaties

“Het is nu tijd om uw hoofdtelefoon te bevrijden van smartphonegeluid en uw zintuigen te laten genieten van de Pioneer XDP-02U.” Aldus begint de wervende tekst van Pioneer over de nieuwe XDP-02U. De nieuwe muziekspeler past in een handpalm en ook in zo ongeveer iedere jaszak. De koper kan kiezen uit een drietal kleuren, maar volgens Pioneer is de XDP-02U een volwassen audioapparaat en geen modeartikel.

De nieuwe XDP-02U bevat een volledig gebalanceerd en symmetrisch circuit. Het DSP-circuit en andere circuits zijn gescheiden en geïsoleerd van de voeding en accu om ruis te minimaliseren voor ruimtelijk geluid met een lage ruisvloer.

DA-conversie komt voor rekening van twee ESS Sabre ES9018C2M dac-chips. Versterking vindt vervolgens plaats door een tweetal Sabre ES9601K-versterkers. De XDP-02U kan omgaan met MQA en ondersteunt voorts native 5.6 MHz DSD-weergave en hi-res weergave in FLAC / WAV en ALAC tot 192 kHz / 32-bit.

De XDP-02U kan ook de geluidskwaliteit van gecomprimeerde audiobestanden verbeteren, ongeacht of deze wordt gestreamd of afgespeeld vanuit het interne geheugen, dankzij de up-samplingfunctie die opwaarts converteert naar 96 kHz / 88,2 kHz of 176,4 kHz / 192 kHz. Verder zorgen dubbele klokken voor nauwkeurige native weergave van audiosignalen van 44,1 kHz en 48 kHz.

Met een uitgangsvermogen van 75 mW + 75 mW bij 32 Ohm in een ongebalanceerde drive (output van 3,5 mm), en 150 mW + 150 mW bij 32 Ohm in BTL-drive (uitvoer van 2,5 mm), kan de XDP-02U elke hoofdtelefoon aansturen tussen 16 Ohm tot 300 Ohm (ongebalanceerd) en 32 Ohm tot 600 Ohm (gebalanceerd).

Er is ook 5 GHz / 2,4 GHz wifi aan boord om het apparaat te verbinden met online muziekservices zoals Tidal en TuneIn, terwijl draadloze connectiviteit via bluetooth 4.0 + LE de meeste draadloze hoofdtelefoons ondersteunt en de muziek van de speler naar daarvoor geschikte luidsprekers en andere systemen kan sturen. Bluetooth kan het apparaat ook verbinden met een compatibele smartphone met behulp van de gratis Pioneer DuoRemote-app.

De XDP-02U wordt geleverd met een intern geheugen van 16 GB en twee microSD-slots die 256GB kaarten kunnen bevatten. De XDP-02U is echter ook compatibel met de 400 GB-kaarten van ScanDisk waarmee de gebruiker 800 GB aan extra opslagruimte wordt geboden.

Pioneer XDP-02U: prijs en leveringsinformatie

De XDP-02U wisselt voor net geen 300 euro van eigenaar.

 


EDITORS' CHOICE