NIEUWS

Nieuw platenlabel JuiceJunkRecords

Rob Nijman | 29 maart 2018 | Fotografie Fabrikant

Vinylnieuws: Nederland is weer een platenlabel rijker! Ronald Bakker, medeoprichter van Bagels & Beans, gaat namelijk onder de naam JuiceJunkRecords vinyl persen. Want 'een lp is een rondje met een gat erin, net als een bagel', aldus Bakker. Onlangs tekende hij daarom zangeres Jennie Lena, en in de zomer staat ook een debuut-ep van JUNE gepland.

JuiceJunkRecords

Het is niet moeilijk om te bedenken waar de naam van het nieuwe label vandaan komt. Bagels & Beans ontvangt regelmatig getalenteerde artiesten en muzikanten, maar voet aan de grond te krijgen in de muziekwereld is niet gemakkelijk. Bakker besloot daar wat aan te doen en richtte daarom zijn boutique platenlabel op. "Kleinschalig, zodat het overzichtelijk blijft met volle aandacht voor de artiesten." 

In de jaren 80 speelde Bakker zelf gitaar in een aantal rockbands. Na een paar platen en een aantal radio-, televisie- en liveoptredens viel de laatste band uit elkaar, maar inmiddels had hij in Ninande Thio zijn tweede grote liefde – de eerste was de muziek – ontmoet, met wie hij na verschillende horecaondernemingen in 1996 Bagels & Beans oprichtte. En hoewel JuiceJunkRecords feitelijk een uit de hand gelopen hobby betreft, is hij ondernemer genoeg om van het platenlabel een succes te willen maken. "Toen ik de eerste plannen bekend maakte, kwamen er fantastische artiesten op mijn pad. Inmiddels hebben we twee veelbelovende zangeressen getekend: Jennie Lena en JUNE. Voor de distributie werken we samen met Suburban Label Services."

Jennie Lena

De naam Jennie Lena ken je wellicht van The Voice of Holland 2015, waar ze een van de vier finalisten was. Haar auditie met het nummer Who’s Loving You is inmiddels bijna 30 miljoen keer bekeken. Na verschillende internationale tournees en een uitnodiging voor SXSW heeft de zangeres nu haar nieuwe album afgerond, dat in oktober 2018 uitkomt. Ze schreef en produceerde het album in Amsterdam, New York en Los Angeles.

JUNE

Aanstormend talent JUNE is een jonge zangeres met ruim 15 jaar podiumervaring. Bakker: "Ik ken JUNE al vanaf haar derde, toen ze op de arm van haar vader bij de eerste Bagels & Beans binnenkwam. Ik heb gezien – en gehoord – hoe ze zich de afgelopen jaren heeft ontwikkeld. Met haar bijzondere muziek waarin de rol van gitaar en keyboard wordt overgenomen door vocalen is zij een perfecte artiest voor JuiceJunkRecords." De release van JUNE’s eerste ep staat gepland na de zomer.

Kijk voor meer informatie op juicejunk.com.


EDITORS' CHOICE