NIEUWSClearaudio

Clearaudio Tracer: ambachtelijk gebouwde draaitafelarm

De Duitse draaitafelbouwer Clearaudio heeft een nieuwe draaitafelarm genaamd Tracer uitgebracht. Volgens Clearaudio zijn technische trucs gebruikt die typisch zijn voor high-end horlogemakers. De armbuis is gemaakt van koolstof en de lagers zijn gemaakt van een combinatie van wolfraam en saffier. De Tracer is ambachtelijk gebouwd volgens moderne technische inzichten, aldus Clearaudio. 

Clearaudio Tracer: draaitafelarm van koolstof en andere moderne materialen

Het Duitse Clearaudio bouwt draaitafels en andere producten die te maken hebben met draaitafels. De nieuwe Tracer is de tiende arm van Clearaudio in het huidige portfolio en komt tussen de modellen Magnify en Clarify. De Tracer is dus drie stappen verwijderd van topmodel Universal.

Clearaudio zegt in zijn persbericht dat de Tracer een “minimalistisch ontwerp is dat bijzondere nadruk legt op de stabiele positionering van het element boven het oppervlak van de plaat. Het ontwerpteam van Clearaudio maakte gebruik van een aantal technische trucs die typisch zijn voor high-end horlogemakers. Het ontwerp is voorzien van een zeer nauwkeurig, wrijvingsarm lager dat is gemaakt van een combinatie van wolfraam en saffier. De buis van de toonarm is van koolstof, en is dus zowel extreem stijf als zeer licht van gewicht, wat een juiste combinatie van stabiliteit en wendbaarheid oplevert.”

Het instellen en gebruiken van de Tracer is eenvoudig volgens Clearaudio. De anti-skating kracht is makkelijk en traploos instelbaar. Het geplaatste element mag een gewicht hebben tussen 3 en 17 gram. De armkabel is gemaakt van Clearaudio’s Sixstream Super Wire.

Clearaudio Tracer: prijs en leveringsinformatie

De arm is verkrijgbaar in zilverkleurige en zwarte uitvoering. We zijn nog in afwachting van de prijs voor Nederland. In Groot-Brittannië wisselt de Tracer voor 1.810 Britse ponden van eigenaar.EDITORS' CHOICE