NIEUWSQuadral

Quadral lanceert vloerstaander Platinum + five

De Duitse luidsprekerbouwer Quadral heeft in het vierde kwartaal van 2017 de Platinum +-productlijn gelanceerd. Quadral heeft toen de vloerstaande Platinum + five aangekondigd en deze drieweg basreflex vloerstaander is nu op de markt gebracht. Met de Platinum +-productlijn kan een compleet surround-systeem worden samengesteld, maar volgens Quadral zijn de Platinum +-luidsprekers ook zeer geschikt voor stereoweergave. 

Quadral Platinum + five: drieweg basreflex vloerstaander

Eerder schreven wij over het uitbrengen van de Platinum + nine, Platinum + seven, Platinum + two en de Platinum + one. De nieuwe Platinum + five was al aangekondigd maar komt nu daadwerkelijk de familie aanvullen.

Het Duitse Quadral heeft de Platinum +-productlijn  onder de vlaggenschepen van de Aurum-productlijn gepositioneerd. Volgens Quadral heeft de Platinum + de genen van de Aurum. De luidsprekers uit de productlijn Platinum + hebben bijvoorbeeld de Altima-membranen van de Aurum. De woofers zijn in eenzelfde soort drukkamer geplaatst als in de Aurum.

De nieuwe Platinum + five is 100 centimeter hoog, 30 centimeter diep en 19 centimeter breed. Vanwege de relatief geringe breedte, oogt de luidspreker slank en lijkt hij weinig ruimte in te nemen. De woofer heeft een diameter van 18 centimeter en is aan de zijkant geplaatst. Een tweetal drivers van 135 millimeter nemen de middentonen voor hun rekening. Quadral benadrukt de degelijke bouwkwaliteit en de hoogwaardige afwerking. De wanddikte van de kast van de Platinum + five is hoog, maar Quadral heeft geen cijfers opgegeven.

Het frequentiebereik loopt van 31 Hz tot 48 kHz. Cross-over frequenties liggen op 180 Hz en 3 kHz. De gevoeligheid is 87 dB. De nominale belastbaarheid ligt op 140 Watt, maar pieken van 200 Watt zouden geen probleem mogen zijn.

De Platinum +-productlijn lijkt nu compleet te zijn. Volgens Quadral kan een compleet hoogwaardig surround-systeem worden gebouwd met de Platinum+-productlijn, maar de liefhebber van stereoweergave moet volgens Quadral de luidsprekers uit de Platinum+-productlijn zeker op zijn onderzoekslijstje zetten.

Quadral Platinum + five: prijs en leveringsinformatie

De Platinum + five is leverbaar in zwarte of witte uitvoering en wisselt voor een bedrag van 3.000 euro per paar van eigenaar.

 

 

 

 

 

 

 EDITORS' CHOICE