NIEUWSQuadral

Quadral lanceert productlijn genaamd Platinum +

De Duitse luidsprekerbouwer Quadral lanceert een nieuwe productlijn van luidsprekers genaamd Platinum +. In totaal zullen een drietal vloerstaanders, een monitorluidspreker en een center-luidspreker worden gelanceerd. De gebruiker kan een surround-systeem samenstellen, maar volgens Quadral zijn de luidsprekers ook bij uitstek geschikt voor stereoweergave.

Quadral Platinum +

Quadral positioneert de nieuwe productlijn onder de vlaggenschepen van de Aurum-productlijn. Volgens Quadral heeft de Platinum + de genen van de Aurum. De luidsprekers uit de productlijn Platinum + hebben bijvoorbeeld de Altima-membranen van de Aurum. De woofers zijn in eenzelfde soort drukkamer geplaatst als in de Aurum.

Het grootste model is genaamd Platinum + nine. Dit is een drieweg vloerstaander met een vijftal drivers en een impedantie van vier Ohm. Het frequentiebereik loopt van 23 Hz tot 48 kHz. Het kleinere broertje genaamd Platinum + seven is ook een drieweg luidspreker en heeft ook vijf drivers. De Platinum + seven gaat iets minder laag maar het frequentiebereik loop nog altijd van 27 Hz tot 48 kHz.

Het kleinste model heet Platinum + two. Dit is een tweeweg monitorluidspreker met een frequentiebereik van 35 Hz tot 48 kHz. De Platinum + one is de center-luidspreker in dit gezelschap. Quadral heeft deze luidspreker bewust zo klein mogelijk gemaakt zodat plaatsing geen uitdaging hoeft te zijn.

Gebruik in een surround-opstelling ligt voor de hand, maar volgens Quadral zijn de nieuwe luidsprekers zeer geschikt voor de weergave van hi-res muziekbestanden.

Quadral Platinum +: prijzen en leveringsinformatie

De koper kan kiezen uit een glanzend zwarte uitvoering of een mat witte uitvoering. De nine, seven, two en one zullen in oktober op de markt komen. Quadral heeft ook alvast de Platinum + five aangekondigd, die begin 2018 de productlijn zal aanvullen. Prijzen zijn nog niet bekend.

 

 

 

 

 


EDITORS' CHOICE