NIEUWSMeters Music

Dimex haalt hoofdtelefoonmerk Meters Music naar Nederland

Goed nieuws voor wie enthousiast werd van ons recente nieuwsbericht over de fraaie headsets van Meters Music: importeur Dimex laat weten het Britse hoofdtelefoonmerk per ommegaande naar Nederland, Belgi√ę en Luxemburg te halen.

Meters Music is een merk van het grotere Britse Ashdown Engineering dat bekend is van zijn basgitaarversterkers. Meters Music is pas in 2017 opgericht en heeft daarom vooralsnog een bescheiden portfolio dat bestaat uit enkele hoofdtelefoons en een setje bureau-luidsprekers. De snelle groei dankt het merk aan enkele ambassadeurs in de audiowereld, die het merk al omarmd zouden hebben. Onder meer Stevie Wonder, David Holmes, Biffy Clyro en U2-basgitaris Adam Clayton zijn enthousiast over de opvallende headsets. Onderscheidend is de plaatsing van VU-meters in sommige producten, dezelfde VU-meters die te vinden zijn in de basgitaarversterkers van het moederbedrijf.

VU-meters

De naamgevende VU-meters zijn niet voor de grap aangebracht, maar hebben volgens de fabrikant een wezenlijke gehoorbeschermingsfunctie die ook duidelijk wordt gemeld in de Quick-start guide van de diverse modellen. Deze meters op de oorschelpen geven een indicatie van de geluidssterkte, aangebracht om de luisteraar zich bewust te laten zijn hoe hoog het volume is. 

Ook de onderdrukking van het omgevingslawaai is optimaal, zo voegt de importeur toe. "De geluidskwaliteit is in vergelijking tot de nu op de markt zijnde veel duurdere merken bijzonder goed," wat ongetwijfeld meegespeeld heeft in de keuze om Meters Music in het aanbod op te nemen. Naast de over-ears zijn er ook in-ears leverbaar.

Meer informatie vind je op de website, metersmusic.com.


EDITORS' CHOICE